Elazığ’da meydana gelen şiddetli depremden sonra yaraların sarılması amacıyla başlatılan kampanyalardan sonra son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı nakdi yardım açıklaması moralleri düzeltti.

Süleyman Soylu bölgedeki basın mensuplarına yaptığı açıklamada bölgedeki ağır hasarlı binaların incelendiğini ve yıkılması gereken yapılarla ilgili vakit geçirmeden gereğinin yapılacağını söyledi. Şu anda yıkılmış olan binalarda dairesi bulunan kişilerle birlikte ağır hasarından dolayı yıkılmasına karar verilecek binalarda dairesi olanlara 30 bin lira ödeme yapılacağını açıklayan Soylu, bu kişilere ayrıca 11 bin liralık acil kira ödeneği verileceğini duyurdu. Böylece 41 bin lira nakit paraya kısa sürede ulaşacak olan mağdurların biraz nefes alması bekleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu köylerde bulunan kerpiç ev tarzı konutlarla ilgili de yapılacak yardım tutarını açıkladı. Buna göre köy yerindeki ev sahiplerinden evini kaybedenler veya ağır hasar alanlara 16 bin lira ödeme yapılacağı açıklandı. Ağır hasarlı olmayan fakat orta şiddette bir hasara maruz kalan daire sahiplerine ise anında 5 bin lira nakit para yardımı yapılacağını söyleyen Süleyman Soylu, bu kişilerin evlerini güçlendirmek istemesi durumunda birkaç yıla yayılacak şekilde vadelendirilecek ve faiz eklenmeyecek 27 bin liralık kredi çekimine de imkan tanınacağını açıkladı.