Birçok elektrik abonesi artık faturalarını daha az tutarda ödeyecek. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından yapılan açıklamada çıkarılan yeni düzenleme ile birlikte bu yılın reklam gelirleri dahil edilerek elektrik faturaları %50 aşağı düşürülecek. Reklam gelirlerinin abonelerin faturalara yansıtılacağı kararının alındığı açıklandı. Yüzbinlerce aboneyi ilgilendiren bu durum ile ilgili gerekli çalışmalar ve açıklamalar yapıldı. Bütün elektrik abonelerini ilgilendiren bu kararda abonelerin faturalarında düşüşler yaşanması hedeflenmektedir.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş genel müdürü Ömer Sami Yapıcı bu durumla ilgili şu açıklamayı yaptı “2021 yılı içerisinde reklamdan elde edilen  gelirlerinin yüzde 50'si Elektrik abonelerinin tarifelerine yansıtılacak. Bu  durumdan kurumunda pay alabilmesi için gerekli bütün çalışmaların yapıldı ve çalışmalara hala devam ediliyor” diye açıkladı.

Faturalarda İndirim

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Kuruluşları Komisyonu ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü hesapları kontrol altına aldı. Bu durum ile ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıda  yapılan açıklamada Elektrik Dağıtım şirketleri reklam ve kira gelirleri elde ediyor. Bunun %50’ lik kısmının 2021 yılı itibariyle elektrik abonelerinin faturalarına yansıtılacağı açıklandı. Toplantıda kira gelirlerinden ve reklam gelirlerinden elde edilen tutarın son 4 yıl içerisinde 200 milyon liraya yaklaşıldı bilgisi de paylaşıldı.

Planlanan ve yürürlüğe konulacak olan bu elektrik şirketinin reklam ve kira bedellerinden elde edilen gelirin faturalar üzerine yansıtılması birçok abone için yüz güldürecek bir haber oldu. Kira gelirleri ve reklam gelirlerinden elde edilen gelirler son 4 yıl içerisinde 200 milyon liraya ulaştığı bilgisinde verildi.

Editör: TE Bilişim