Elektronik cihazlar belli bir ömre sahiptir bu sürenin ardından da cihazlar elektronik atık haline gelmektedir. Elektronik cihazlarının kullanımının ardından geri dönüştürülmeye gönderilmesi önemlidir.

Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği yani kısaca EAGD olarak başlattığımız bu proje kapsamında hem çevre temizliğine katkıda bulunuyor hem de çevre temizliğinin yanı sıra köy okullarına bilgisayar bağışında bulunuyoruz. Ömrü tükenen ürünlerin bertaraf işlemlerinde rol oynadığımız gibi halen çalışmakta olan ürünlerin bağışlarını da en iyi şekilde değerlendiriyor, köy okullarında da bu bilgisayarların kullanımına olanak sunuyoruz. Günümüzde artan teknolojik aletler her geçen gün eskisinin yerine bir yenisini getirmektedir. Durum bu şekilde olduğunda ise eski teknolojik aletler ya da çalışmayan teknolojik aletler işlevsiz, boş bir şekilde sonunu çöpte veya köşe bucakta buluyor.

Üstelik çevre temizliğine önem vermemizin yanında bilinmelidir ki işlem görmeyen cihazlarınız insan sağlığı için de bir tehdit oluşturduğu aşikâr. Bu yüzden de bu atıkları bağış formu aracılığıyla sizlerden alıyor, gerekli bertaraf, tamir, yeniden dizayn etme çalışmalarımızda kullanıyoruz. Aynı zamanda yürütülen bu faaliyetlerde sivil toplum kuruluşlarından, çevre gönüllülerinden ve diğer farklı kesimlerden insanları bir araya getirerek atık problemlerini ortadan kaldırıyoruz.

Elektronik Atık Geri Dönüşümünün Önemi Nedir?

Elektronik atıklar Kobalt, Baryum, Cıva, Kurşun gibi zehirli olabilecek birçok maddeyi bünyesinde içermektedir. Bu yüzden de hem insan sağlığı adına hem de çevre temizliği adına elektronik atıklar geri dönüştürülmelidir. Geri dönüşümün bir diğer önemi de doğal kaynakların korunumunda yardımcı olduğu gibi enerji tasarrufunu da sağlamaktadır. Bu atıkların dönüşümünün her türlü istihdam yaratması da yeni iş alanlarının açılmasına katkıda bulunmaktadır. Kullanmadığınız, ömrü tükenen bilişim ekipmanları ve telekomünikasyon ürünlerine giren masaüstü, dizüstü bilgisayarı, tablet, televizyon, yazıcı, uydu alıcı, cep telefonu ve küçük ev aletleri geri dönüşümde çevreye büyük oranda fayda sağlamaktadır.

Elektronik atıklarınızın bağışını gerçekleştirebileceğiniz derneğimizde bizlerle iletişime geçebilir, sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla bizleri takip edebilir ve daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Hem kendi sağlığınız hem de çevre sağlığı için bir adım atarak çevre kirliliğine çözüm odaklı yaklaşımlarımızda sizlerde yardımcı olabilirsiniz. Telefon numaramız: 0216 706 12 56