Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte insanlar son derece pratik bir şekilde internet üzerinden emekli maaşı hesaplama işlemlerini yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de modern teknolojinin yaşamın her alanında yer aldığı bugünlerde artık son derece pratik bir şekilde internete her yerden erişim sağlanabiliyor olması internetin son derece yoğun ve sık bir şekilde kamu işlemlerinde de kullanılmasına yol açıyor. Dijital teknolojinin sağladığı yeni nesil olanaklar ile birlikte artık emekli maaşının, emeklilik döneminde ne kadar olacağını kolay bir şekilde öğrenebilmesine yardımcı olunan sigorta mükellefleri tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağından yararlanan sigorta mükellefleri oldukça pratik bir şekilde sigorta işlemlerini yapabiliyorken en çok merak ettikleri sorulara da bu şekilde yanıtlar alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online emekli maaşı hesaplama uygulaması ile sigorta mükellefleri arasında en yaygın olan ve en çok merak edilen emeklilik döneminde emekli maaşının ne kadar olacağı bilgisi kolay bir şekilde internet üzerinden öğrenilebiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında son derece yoğun şekilde sigorta mükellefleri tarafından kullanılan popüler Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri arasında yer alıyor. Dijital platform üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulamalarını kolay bir şekilde kullanabilen sigorta mükellefleri uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ sigorta ve kimlik bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz olarak giren sigorta mükellefleri emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerine dair bilgi edinebilme imkanına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşına ilişkin olarak sigorta mükelleflerine sunmuş olduğu bu online hizmet uygulamasının yanı sıra emekli vatandaşlarında güncel emekli maaşları ile ilgili olarak internet üzerinden 7 gün 24 saat bilgi alabilmesine yardımcı olan bir online hizmeti bulunuyor. Emekli vatandaşlar emekli maaşı sorgulama işlemlerini hem Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinden hem de e-devlet sistemi üzerinden yapabilme imkanına sahiptir. Ancak geçici bir süreliğine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmek ve daha kaliteli hizmet sunabilmek amacı ile bakıma alınan E-SGM uygulamasına erişilemediğinden vatandaşlar emekli maaşı sorgulama işlemlerini sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapabiliyor.

Emekli vatandaşların e-Devlet emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için öncelikli olarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaşlar turkiye.gov.tr adresi ana sayfasında yer alan ‘sisteme giriş’ ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sistemdeki e-hizmetler menüsünde alfabetik sıralamada bulunan kamu kurumları içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A, 4B ve 4C emeklileri için özel olarak ayırdığı uygulamaları içerisinde emekli olunan sigorta koluna göre emekli aylığı bilgisi seçeneğine tıklanarak emekli maaşı sorgulama işlemleri tamamlanabiliyor. 
Editör: TE Bilişim