Hem görünümü hem lezzeti ile baklava sanatının zirve noktası olan midye baklava sipariş etmek için Pürtat Baklava’yı tercih edebilirsiniz. Her gün taze üretilen, bol fıstıklı ve kaymaklı midye tatlılar ile hem midenize hem gözünüze bir ziyafet çekebilirsiniz!

Sanat ile Zanaatın Kesişimi: Midye Baklava

Midye baklava fıstık ve bol kaymak ile baklava zanaatının, midye gibi görünmesi ile baklava sanatının kesişim noktasıdır. Görünümü ile pek çok kişinin baklava reyonlarında ilk dikkatini çeken baklava türüdür. Hem hazırlanması hem de şekil verilmesi aşamasında ustaların ustalığını konuşturduğu midye baklava hem görsel olarak hem de lezzet olarak baklava lezzetini katlayan bir baklavadır.

Midye Baklava Nasıl Yapılır?

Bu eşsiz lezzet Pürtat Baklava ustaları tarafından aşağıdaki adımlar takip edilerek hazırlanmaktadır:

  1. İlk olarak baklava hamuru yoğurularak baklava yufkası incecik açılmaktadır.
  2. Tepsi baklavalardan farklı olarak midye baklava tek tek hazırlanmaktadır. Her bir baklavanın hazırlanması için ortalama olarak 2 kat yufka kullanılmaktadır.
  3. Baklava yufkası alınarak mermerde açılmakta; içerisinde fıstık ve kaymak eklenmekte ve daha sonra çevrilerek midye şekli verilmektedir.
  4. Midye şeklini aldıktan sonra özel baklava fırınlarında ortalama yarım saat pişirilmektedir.
  5. Üzeri altın rengini aldığında fırından alınmakta ve 110 derecede olan şerbet ile baklava buluşturulmaktadır.
  6. Midye baklava şerbetini çektikten sonra midye baklava sipariş eden kişilere taze, çıtır çıtır ve altın baklava görünümünde sunulmaktadır.

İstanbul Midye Baklava Nereden Sipariş Edilir?

Midye baklava sipariş etmek istiyorsanız hem görsel hem de lezzet bakımından beklentilerinizi karşılayacak bir yeri tercih etmeniz gerekmektedir. Günlük taze olarak baklavalarını müşterilerine sunan Pürtat Baklava, yıllardır müşterilerinin yüzünü güldüren, zanaat ile sanatı birleştirerek size eşsiz baklava lezzeti sunan bir markadır. Eğer güvenilir, kaliteli ve usta bir baklavacı arıyorsanız gözünüz kapalı Pürtat Baklava’yı tercih edebilirsiniz.

İstanbul Midye Baklava Fiyat

Pürtat Baklava sizlere lezzet ve yöresinden getirilen hammaddelere kıyasla oldukça ekonomik midye baklava fiyatı seçenekleriyle hizmet vermektedir. Bütçenizi zorlamadan, bu eşsiz baklava lezzetini tatmak istiyorsanız hemen web sitesini ziyaret edebilir ya da telefonla sipariş verebilirsiniz!

Editör: TE Bilişim