TSK’daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin başarısız olmasının ardından İstanbul’a dönen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'ya çağrı yaparak "'Pensilvanya’daki dört yüz dönüm arazinin içindeki bu zatı ya deport edin ya da bize verin' demiştim. İhanet içerisinde olduğunu sizlere söyledim ama dinletemedim. Şimdi buyrun, bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum. Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin. 'Eğer biz, stratejik ortaksak model ortaksak, o zamanortağınızın bu talebini lütfen yerine getirin' diyorum" dedi.

Erdoğan, Kısıklı’daki konutunun yakınlarında düzenlediği mitingde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Kısıklı’da toplanmış bulunuyorsunuz. Bu paralel devlet yapılanmasından çok çektik. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bu yapıdan çok çekti. Bildiğiniz gibi bu milletin zekatından, fitresinden, sadakasına kadar her şeyini emdiler. Sonra bu milletiAmerika’sından Avrupa’sına kadar bu devleti, bu ülkeyi yalan yanlış haberlerle adetaşikayet ettiler. Şimdi Amerika’ya sesleniyorum: Sayın Başkan’a sesleniyorum. Sayın Başkan, sizin kendinize bunu söyledim. Pensilvanya’daki dört yüz dönüm arazinin içindeki bu zatı ya deport edin ya da bize verin demiştim. İhanet içerisinde olduğunu sizlere söyledim ama dinletemedim. Şimdi buyrun, bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum. Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin. Eğer biz, stratejik ortaksak model ortaksak, o zaman ortağınızın bu talebini lütfen yerine getirin diyorum. Siz bizden hangi teröristi istediyseniz teslim ettik. Şimdi artık terörlistemizde yer alan bu zatı da biliyorsunuz, stratejik belgede yer almış vaziyettedir, bize teslim edin.

KULA KULLUK ETMEK BİZE YAKIŞMAZ

İstedikleri gibi sonuçlanmadı, bekledikleri gibi sonuçlanmadı çünkü biz şuna inanmıştık. Kaderin üstünde bir kader vardır demiştik. Biz buna inanmıştık. Ve nitekim öyle oldu. Şu anda, hiç endişeniz olmasın. Biz sadece Allah’ın huzurunda rükûda eğiliriz. Kula kulluk etmek bize yakışmaz.

"Bunlar, silahlı kuvvetlerimiziniçinde bir ur, temizleniyorlar.

AZINLIĞIN YAPTIĞI EYLEMLER

Ne yazık ki polislerimizden şehitlerimiz oldu, sivillerimizden şehitlerimiz oldu. Bentüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Hepsibenim yol arkadaşım. Kardeşlerim, şunu özellikle söylemem lazım, bu süreç içinde gerçekten bu olaylar Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bir azınlığın yaptığı eylemlerdir. Yoksa Silahlı Kuvvetler’in kendisinin değil. Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bunlar bir urdu ur. Şimdi bu ur temizleniyor. Silahlı Kuvvetlerimiz inşallah kendine yakışır bir noktaya gelecek fakat bu arada yargıya da çok teşekkür ederim. Yargı dört bir yanında ülkemizin, makamlarına, mevkilerine, rütbelerine bakmadan, kim olursa olsun, emniyetteşkilatıyla el ele vermek suretiyle tutuklama kararlarını verdiler ve bunları tutukladılar.


Parlamento toplantısını yaptı ve gerçekten güzel de bir bildiri yayınladılar ve bu ortak bildiri aynı zamanda bizim de bildirimizdir. Biz de bunun altına imzamızı koyarız. İşte bu bildiriye, bu beraberliğe, bu dayanışmaya her zaman ihtiyacımız var. Bunu yaptığımız anda bizim aşamayacağımız hiç bir engel yoktur. Zaten bu olanlar Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyenlerin, hazmedemeyen büyük patronların operasyonudur bu.

YARGIYA DA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu arada yargıya da çok teşekkür ediyorum, çünkü yargı; dört bir yanında ülkemizin, makamlarına, mevkilerine rütbelerine bakmadan, kim olursa olsun emniyet teşkilatıyla el ele vermek suretiyle bunları toplayarak tutuklama kararlarını verdiler ve bunları tutukladılar.

Sizin ilk andan itibaren millet olarak meydanlara çıkmanız var ya, o meydanlara çıkışınız her şeyi alt üst etmiştir. Diyorum ki, rehavet yok ve hafta boyu biz bu birlikteliğimizi devam ettirmeliyiz. Bu noktada hemfikir miyiz?