Üsküdar Meydanı'nda Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açılışını yaptığımız metro hattının bir diğer özelliği, ülkemizin ilk sürücüsüz metrosu olmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olma özelliğini taşıyan Üsküdar-Ümraniye metro hattının açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"SİZLERİN DESTEĞİ OLDUĞU MÜDDETÇE VARSIN YEDİ DÜVEL ÜSTÜMÜZE GELSİN"

Biz adeta Ferhat ile Şirin gibi... Şirin nerede işte millet. Bizde Ferhat olduk, dağları deldik. Merkezinde dahi çamurdan çıkılmayan bir şehir düşünün. Gecekondular tarafından kulatılmış bir şehir düşünün. Ecdadın emaneti tarihi eserlerin hoyratça muamele edildiği bir şehir düşünün... İşte İstanbul böyle bir yerdi. Biz İstanbul'u böyle bir yerden aldık bugünlere getirdik. Bazı yanlışlar yapıldı. Fakat İstanbul'a yapılan hizmetler dışında bunları konuşmak abestir. Çünkü biz İstanbul'u aşkla seviyoruz. Rabbime bize bu şehre bu ülkeye bu millete hizmet imkanı verdiği için her gün hamdediyorum. Allah'ın yardımı ve sizlerin desteği olduğu müddetçe varsın yedi düvel üstümüze gelsin.

"YAHU SENİN BU KESİNTİNDEN NE OLUR YA?"

Meydanı sokakları kaoslara sürüklemek isteyenlere bırakmadı. Meydanı çukurlar kazarak vatanımızı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Hiçbirinde başarılı olamayınca istikbalimize kast edenlere de bu meydanı bırakmadık. Silahla, kumpasla başaramadıklarını ekonomi ile yapmaya çalışanlara bu meydanı bırakmıyoruz. Bu açılışta onlara en güzel cevaptır. AP, 100 milyon Avro'luk kesintiye gitmiş. Yahu senin bu kesintinden ne olur ya? IMF bizden borç istedi. Biz de veririz dedik. Aynı şekilde hazine 27,5 milyar dolar vardı geldiğimizde şimdi 120 milyar dolar var. Büyüme oranlarında dünyada bir numara olduk. İnşallah ilk üç çeyreğin ortalaması 7,4... Buna rağmen Türkiye'nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanlar var. Bu ülkenin düşmanlarının değirmenlerine su taşıyanlara milletimiz 2019 seçimlerinde gereken cevabı verecektir. Ana muhalefet partisini ana hıyanet partisine çevirenlere en güzel cevabı verecekler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DAHA ÇOK ŞEYLER GELECEK

Yatıyor kalkıyor Man adası... Man kafa bunlarla iyi yatıp kalktı.. Ataşehir'i de zaten arkadaşlarımız sağolsun en güzel şekliyle ortaya koydu. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var. 15 Temmuz gecesi darbecilere alkış tutanları.. Kalkmış dün akşam yine bir şeyler konuşuyor. Sen 15 Temmuz gecesi 23.17'de Atatürk Havalimanındaydın... Benim halkım da oradaydı. Adamları tanklarla görüşüyor ve oradan Bakırköy Belediye Başkanı 'nın evine gidiyor. Şu ifadeye bakın ne diyor: O gece olaylar nedeniyle oteller kapalıydı, onun için eve gittik. Tribünden maç izlerken o gece darbeyi izledi beyefendi, kahvesini yudumlayarak. Daha önce böyle bir girişim olursa tankların önünde ben dururum diyordu.

"2019 HESAPLAŞMANIN SANDIK BAŞINDA YAPILACAĞI TARİHİ BİR YIL OLACAK"

Biz yatırımlarla meşgulken onlar ABD'deki kumpas davasına dosya taşıyor. FETÖ için dosya taşıyor. Terör örgütlerini değilde onlara yapılan operasyonları eleştirenleri milletimiz affetmeyecek. 2019 işte bu hesaplaşmanın sandık başlında yapılacağı tarihi bir yıl olacak.

"ŞİMDİ ÖNÜMÜZDE KUDÜS VAR"

Cumhuriyetimizin kurucusunu ve şahsımı tatbikatlarında düşman gösterecek kadar zıvanadan çıkanların yaptıkları elbette yanlarına kar kalmayacak. Şimdi önümüzde Kudüs var. Kudüs, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de, biz Müslümanları, "Müminler kardeştir" diye tarif ediyor. Bugün Kudüs'te tam anlamıyla bir edepsizlik var. Onun için bugün her zamankinden daha çok kenetlenmeye ihtiyacımız var. Davut A.S'nin fethettiği, Hz. İsa!'nın göğe, Hz. Muhammed'in (SAV) Miraca yükseldiği yerdir. Kudüs şu anda işgal altındadır. Kudüs bizim başkentimizdir, Doğu Kudüs bizim başından beri ilan ettiğimiz Filistin başkentidir. ABD'nin Kudüs kararı yeni bir törpüleme operasyonudur. Kudüs'ün feryadı bizi kendimize getirmiyorsa bundan sonra hiçbir şey bizi kendimize getirmeyecektir. Kudüs'te hiçbir şey değişmezse Müslümanlar olarak bu vebalin altından kalkamayız. Uyuyan bir millet olmadığımızı göstermek zorundayız. 15 Temmuz'da FETÖ'nün alçaklarına bu millet gerekli cevabı verdiyse şimdi de Kudüs için verir.

"ALLAH'IN İZNİYLE ZAFERE YÜRÜYECEĞİZ"

Bosna'da, Irak'ta, Suriye'de, Arakan'da Müslümanlar haklıydı ama kazanan zorbalar oldu. Eğer Kudüs konusunda Müslümanlar hukuk içinde yeterli tepkiyi göstermezse inanın gerisi gelecek. Biz Türkiye olarak kendimizi toplayacağız. Sonrada diğer kardeşlerimizle kenetleneceğiz ve Allah'ın izniyle zafere yürüyeceğiz.