Bugün yapılan Ak Parti İstanbul İl Danışma Meclisi’nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta Ak Partili Güngören Belediyesi’nde yaşanan ve sosyal medyada büyük tepki çeken olayla ilgili ve gündeme dair çeşitli açıklamalarda bulundu.

Güngören Belediye Başkan Yardımcısı tarafından bir işçinin ayağa kalkmaması nedeniyle cezalandırılmasına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı, gurur abidesi olan insanlardan dava insanı olamayacağını ve bu insanların Ak Parti’de yer alamayacağına vurgu yaptı.

Vatandaşa Tepeden Bakanların Yeri Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamasında özetle; Vatandaşa tepeden bakan hiçbir Ak Partili yöneticinin partilerinde yer alamayacağını, milleti karşısında gören yöneticilerin kendilerini karşılarında göreceğini söyledi.

Ak Parti’nin sıradan bir kuruluş olmadığını dile getiren Erdoğan, partisinin büyük bir davanın en önemli temsilcisi olduğuna vurgu yaparak, bu tarz inşaların partilerinde yer almasının ve hatta parti kapısından girmesinin dahi kendiler için zul olduğunu belirtti.

Suriye’den Ne Zaman Çıkacağımızı Soruyorlar

Suriye’ye ve gündemdeki çeşitli konulara da değinen Cumhurbaşkanı, ABD ve Suriye’de bulunan farklı ülkeleri de kastederek sert göndermelerde bulundu.

Türkiye'ye Suriye’den ne zaman çıkacağını soranlara 911 kilometre sınırımızın olduğunu hatırlattığını belirten Erdoğan, asıl 10 bin kilometre öteden gelenlerin Suriye’de ne işleri olduğunu ve ne zaman çıkacaklarını sorduğunu vurguladı.

DEAŞ ile en önemli mücadeleyi Türkiye'nin verdiğini belirten Erdoğan, “Kendilerinin sınırı olmadığı halde 10 bin kilometre uzaktan gelerek, bizim Suriye’den ne zaman çıkacağımızı soruyorlar. Bizim Suriye ile toplam 911 km sınırımız var. Peki, sizin sınırınız var mı? Yok. Biz de onlara, Suriye’de ne işlerinin olduğunu sorduk” dedi.

Suriye Halkı Teşekkür Etmedikçe Oradayız

Erdoğan haber muhabirlerine ve partililere yaptığı açıklama da, Türkiye Suriye’den ne zaman çıkacak? Sorusunu yöneten devlet yetkililerine, “Kendileri ne zaman çıkarsa veya Suriye halkı bize teşekkür ederek artık gidebilirsiniz dediklerinde buradan çıkarız” dediğini hatırlattı.

Eski Türkiye’yi Bulamıyorlar

Karşılarında eski Türkiye’yi bulamayanlar, her şeye hazırlıklı bir Türkiye’yi karşılarında görenlerin hırçınlaştığına vurgu yapan Erdoğan, artık Türkiye'nin gerek askeri, siyasi ve gerekse ekonomik olarak güçlü bir yerde olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim