Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu akşam CNN Türk’ün konuğu oldu. Canlı yayında birçok konuya açıklık getiren Erdoğan, Türk askerinin Libya’ya gönderilmesiyle ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye’nin Libya ile arasında olan anlaşmanın yeni bir anlaşma olmadığını, kendisinin Başbakanlık döneminden itibaren bu planın yürütüldüğünü ve nihayetinde şimdi hayata geçirildiğini söyleyen Erdoğan, bu konuyu geçmiş dönemde ilk defa Kaddafi ile görüştüğünü ifade etti. Bu anlaşmayla birlikte Yunanistan tarafından planlanan Türkiye’yi Akdeniz sularına hapsetme planının da bozulacağını belirten Erdoğan, Libya’nın bizim içim çok stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz gün meclisten geçen Libya tezkeresi ile ilgili kendisine askerlerin ne zaman Libya’ya gidecekleri sorulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda da net konuştu. Erdoğan şu anda Libya’ya TSK güçlerinin aralıklarla gönderildiğini belirterek koordinasyonun General seviyesindeki askeri personel tarafından sağlandığını söyledi.

Libya’nın Meşru Hükümeti Devam Etmeli

Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesinin en büyük amacının Libya’nın meşru hükümetinin yok olmaması olduğunu söyleyen Erdoğan, her zaman Libya’nın yanında olacaklarının sinyalini verdi.

Editör: TE Bilişim