HaberTS- Haber Servisi- Türkiye uzun bir süredir Suriye topraklarında bulunuyor; Suriye, Arap baharından etkilenmiş ve bir iç savaş başlamıştı. Halk krallık yönetimine karşı ayaklanmış, devlet başkanı Esad ise halka ateş açmıştı. Ülke de binlerce masum ölmeye başlayınca Türkiye kapılarını açmış ve masumların ölmesine izin vermemişti. Bunu ülkemizden başka yapan ülke yok denecek kadar az olmuş ve demokrasi hayranı Avrupa ile ABD, sadece izlemişti. Savaş bizim sınırımıza kadar ulaşıp ta halkımız mağdur olmaya başlayınca Türkiye sınır güvenliğini sağlamak için Suriye ve Türkiye arasında bulunan sınır bölgelerine asker sokmuş; buralarda bir güvenli bölge oluşturmuştu. O günden sonra Türk askeri ve halkı savunan Suriye ordusu bir olmuş, Esad güçlerine karşı büyük bir savaş başlamıştı. Türkiye o zamandan bu yana Suriye’de ve herkes ülkemiz üzerine geliyor.

Darbeci Sisi asker gönderdi

Suriye’de yine bir güç gösterisi oluşmaya başladı; özellikle ABD ve Rusya iki taraflı Türk askerini o bölgede kullanmaya çalıştı. Devletimiz yıllardır bize karşı uygulanan stratejilere karşılık verdi ve bu sefer onlar alt oldu. Durumlar bu şekil de senelerce süre geldi ki ABD burada Rusya’dan daha ikiyüzlülük yapmaya başladı. Hem bize destek veren ABD aynı zamanda terörist güçleri de o bölgeye yerleştirdi; bizi tutar gibi görünüp aslında en büyük darbeyi yine bize vurmaya çalıştı. ABD ve Rusya arasında çalkalanırken bir de YPG terör örgütü başımıza bela oldu.

İdlip’te hazırlık başladı

Savaşın sahnesi olan Suriye’nin İdlib şehri şimdi büyük bir hareketlilik yaşıyor. Suriye’de krallığa destek veren bir başka darbeci mısır lideri Sisi, ülkesi askerlerini Esad’ın emrine göndermeye başladı. İdlib’te büyük bir savaş çıkarıp türkiye2yi Akdeniz’de zor durumda bırakmak isteyen mısır lideri de farklı hesaplar peşinde koşuyor. İki ülkenin de hesaplarını alt üst edecek tek güç var o da Türk askeridir. Türk askeri yine muhteşem bir çaba ile hepsinin oyunlarını başlarına yıkacaklardır. Suriye ve mısır ordusunun ikisini toplayı getirseler yine de Muhammed’in aslanları olan Türk askeri ile baş edemezler ve geldikleri gibi giderler.

Editör: TE Bilişim