Fahrettin Koca, bugün saat 15.00'te yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra basına açıklama yaptı.

Fahrettin Koca, vaka sayılarındaki artış hızının azaldığını söyledi. Yeni tedbirlerin karşılığının bulunduğunu dile getiren Bakan Koca, önümüzdeki süreçte tedbirlere uyduğumuzda vaka sayılarının azalacağını söyledi. Tedbirler gevşetildiğinde oluşan vaka sayılarındaki artışın önüne geçmek için tedbirlerin daha da sıkılaştırılabileceği gündeme geldi.

Bu hafta başından itibaren vaka artış hızı azalmaya başlamıştı, gelecek günlerde düşüşe geçeceği öngörüldü. Hedeflere ulaşılamazsa, tedbirler sıkılaştırılabilir.

Ülkemizde en çok görülen koronavirüs mutasyonu İngiltere varyantı. Belirti göstermeyen vakaların oranında ise bir değişiklik yok.

Bakan Koca, çok yakında Rusya'nın Sputnik-V aşısının da ülkemizde devreye gireceğini bildirdi. Aşı programının Ramazan ayında planlanan hali ile devam ettiğini açıklayan Koca, vatandaşlara iftardan sonra da aşı olmaları için imkan getirdiklerini dile getirdi. İki aşı türü şu an aktif olarak kullanılmakta. Çok yakında Sputnik V aşısı da devreye girecek. Öte yandan, yerli aşı çalışmalarımızda ilk denemeler başladı.

Bakan Koca sözlerini şöyle bitirdi: "Türkiye 7 farklı aşı platformu ile kendi gücünü elde etme yolunda önemli adımlar atmaktadır."