Hemen herkesin hayali bir evinin olmasıdır. Ancak günümüz ekonomik şartları ve bankaların ev kredilerine uyguladığı faiz oranları düşünüldüğünde bu çokta mümkün görülmemektedir. Peki ev almak için tek çare banka kredisi çekmek midir? Daha başka ev alınmasını sağlayan ve kolaylaştıran sistemler yok mudur? Bu gibi sorular özellikle dar gelirli vatandaşların merak ettiği ve cevabını araştırdığı sorulardır. Çünkü belli bir ücretle geçimini sağlamaya çalışan insanların bankalardan kredi çekerek evin 2-3 katı faiz ödemeleri mümkün değildir.

Ev Almanın Faizsiz Yolu var Mıdır?

Kimi insanlar banka faizlerinin borcunu ödeyemeyecekleri için kredi çekmezken, kimileri de inançları gereği faize bulaşmak istememektedirler. İşte günümüzde bu insanları hiçbir şekilde faize bulaştırmadan ev sahibi yapan bazı sistemler bulunmaktadır. Yılların tecrübe ve deneyimine sahip bu kuruluşlar ile sizlerde binlercesi gibi ev ya da araba sahibi olabilirsiniz. Ev almak istiyorum ama banka faizleri çok yüksek ya da faize bulaşmak istemiyorum diyenler bu sistemler sayesinde kolaylıkla ev sahibi olabilmekteler.

Faizsiz, vade farksız ve hatta peşinatsız ev alabileceğiniz sistemler arasında Birevim, Eminevim ya da Fuzulev gibi bazı sistemler bulunmaktadır. Bu sistemler sayesinde peşinat ödemeden (isteğe bağlı), faize bulaşmadan ve istediğiniz vade miktarlarıyla evinizi kolayca alabilmektesiniz. Gerektiğinde ödemelerinizi dondurabilir ya da ara ödemeler yaparak daha erken de bitirebilirsiniz. Düşük gelirli kişileri ve faizden çekinen insanları en güvenli şekilde ev ya da araba sahibi yapan bu sistemler günümüzde en çok araştırılan ve rağbet edilen sistemlerdir.

Faizsiz Ev Almak Güvenilir Mi?

Günümüzde artık parasal konulardaki hemen her işlem bankalar üzerinden gerçekleştirilmektedir. İnsanlara faizsiz ev almak noktasında hizmet sağlayan bütün bu kuruluşlarda hemen her tür ödemelerini bankalar üzerinden kabul etmektedirler. Bu yüzden gönül rahatlığı ile bu sistemler üzerinden ev ya da araba alabilirsiniz. Birçok gayrimenkule sahip olan bu tür kuruluşlar sizlere anlaşmalı oldukları katılım bankaları üzerinden teminat ve güvence vermektedirler. Bu sayede sizin lehinize olan sözleşme şartlarınız banka tarafından da güvence altına alınmış oluyor.

Editör: TE Bilişim