Fatih Osman Akkan Kimdir ?

Fatih Osman Akkan, 1996 senesinde Konya’da doğmuştur. Kendisi ilkokul hayatının ilk 3 yılını İstanbul’da, ve devamını Moskova’da sürdürmüştür.

Ortaokul yıllarından itibaren Rusya’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen yerel olimpiyatlarda 2009, 2010, 2011, 2012 yıllarında Rus dili ve edebiyatı, Rusya tarihi, Rus kültürü gibi dallarda birincilikler almıştır.

2014 yılında üstün başarıyla liseden mezun olmuştur. Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü (MGIMO) Uluslararası Hukuk fakültesini birincilikle kazanmıştır.

2018 yılında anavatanı Türkiye’ye temelli dönüş yapmıştır.

2018-2019 yılları arasında çeşitli şirketlerde yatırım danışmanı olarak görev almıştır.

2019 yılında FOA Invest markasını faaliyete geçirmiştir. Fatih Osman Akkan’ın baş harflerini taşıyan FOA Invest, Rusya ve eski SSCB ülkelerindeki en iyi gayrimenkul ve yatırım danışmanları ile Türkiye’de tek yetkili olarak anlaşma sağlayarak faaliyet gösteren bir şirket haline gelmiştir.

2019-2020 yıllarında Türkiye’de bulunan inşaat firmalarının konut projelerine yabancı yatırım getirerek, yabancı yatırımcılara Türkiye vatandaşlığı sağlayarak yılın en başarılı gayrimenkul ve yatırım danışmanı ödülünü almıştır.

Fatih Osman Akkan Rusya’da birçok  öncü bankalar, yatırımcı fonları ve yurtdışında yatırımları olan holdinglerin Türkiye’deki tek yetkili temsilcisidir.

2021 yılında Alanya bölgesinde 200 üzerinde daireli FOA Hills konut projesini yerel bir inşaat firması olan TNH Group ile hayata geçirmiştir. Aynı yıl içerisinde Kazak yatırımını Türkiye’ye getirerek FOA Villas projesini yine aynı inşaat firması TNH Group ile başlatmıştır.

Fatih Osman Akkan, Türkiye’deki gayrimenkul sektörünün Rusya ve Avrasya bölgesindeki en önemli öncülerinden biri olarak kabul edilmektedir.

http://fatihosmanakkan.com/

Editör: TE Bilişim