Herkesin farklı sinema zevkleri, film izleme zevkleri. Açıkçası sinemalar yeni çıkan filmler için önemli bir mecra olsa da, bu konuda bütün istekleri karşılayamıyorlar. Kimi zaman sinema salonlarına bazı filmler gelmiyor, kimi zaman direkt es geçiliyor, kimi zaman da kısa sürede gösterimden kaldırılıyor. Bunun yanı sıra sinema biletleri epey pahalı olabiliyor ve Netflix gibi mecralara para ödemek istemeyen kesim bir hayli fazla.

Hâl böyle olunca, film izlemekten vazgeçemeyenler ama sinema salonlarını da pek tercih etmeyenler farklı alternatiflere yöneliyorlar. Bunların arasında çok çeşitli film indirme siteleri veya yapım şirketlerine bağlı mecralar var. Buna rağmen, şirketleşmiş sitelerin çoğu ücretli olarak film indirme veya izleme servisi sunuyor. Hatta pek çoğu kiralık usulle çalışıyor ve filmi izlemeye başladıktan sonra, belli bir saatten sonra silmeniz gerekiyor veya kendi kendini devre dışı bırakıyor. Dolayısıyla sizi bir şekilde yine film izlerken para ödemeye mahkum bırakıyorlar. Tamamen ücretsiz bir çözüm olarak torrent sitelerini örnek gösterebiliriz. Her ne kadar torrent platformlarında hemen hemen her film yer alsa da, çoğu kişi için torrent kullanmak zor ve zahmetli bir çözüm. Hatta hiç bilmeyen internet kullanıcıları dahi mevcut. Ayrıca torrent sitelerinden indirilen dosyalar bazen virüslü olabiliyor veya bilgisayara reklam programları yükleyebiliyor. Bunun dışında, indirilen filmler için ekstra vakit ayırarak altyazı aramak gerekiyor. Veya bir diğer ihtimalle, hemen hemen hiçbirinde Türkçe dublaj filmler yer almıyor veya olsa bile, çok az sayıda oluyor. Dolayısıyla, en sağlıklı çözüm ise online film izleme siteleri olarak karşımıza çıkıyor. Piyasada çok sayıda online film izleme sitesi var fakat bunların arasında sadece birkaç tanesi güvenilir, kesintisiz ve kaliteli hizmet sunuyor. Şüphesiz en başarılı platform, Filmakinesi göze çarpıyor.

Filmakinesi.net sitesinde binlerce yerli-yabancı filmden oluşan, Türkçe dublajın ve Türkçe altyazıların en güvenilir şekilde sunulduğu bir arşiv mevcut. Siteye hiçbir şekilde üyelik zorunluluğu yok. Yani herhangi bir hesap açmanıza, bunun için ücret ödemenize veya kayıt işleriyle uğraşmanıza gerek yok. Bu konuda Filmakinesi kullanıcılarını büyük bir zahmetten kurtarıyor ve diğer sitelerin aksine, çok daha kolay ve kullanıcı dostu bir arayüz sunuyor.

Her yönden rakiplerinin önüne geçmeyi başaran sitenin en önemli özelliği ise yeni çıkmış filmleri, 2016 yapımı filmleri en hızlı bir şekilde, Türkiye'de ve hatta internette bir ilk olarak siteye yüklemesi. Tüm bu filmler ilk olarak Türkçe altyazılı olarak sunuluyor, ardından da Türkçe dublajlı olarak Filmakinesi.net kullanıcılarına sunuluyor.

Sitede dediğim gibi, kullanıcı dostu bir arayüz var. Bu sebeple aklında izleyecek herhangi bir film olmayanlara da yardımcı olunuyor. Yani anasayfaya bakınca, yeni eklenen filmleri, en çok izlenen filmleri, en çok beğenilen filmleri ve editörün seçtiği filmleri hızlıca görmek mümkün. Ayrıca her gün yeni bir film, "Günün Filmi" olarak da anasayfaya yerleştiriliyor.

Tüm bunların yanı sıra, filmler IMDB puanlarına göre sıralanıyor ve özel olarak hazırlanmış bir bölümde IMDB puanı 7 puanın üstünde olan sinema filmlerini de görmenüz mümkün. Yabancı filmlerin yanı sıra çok sayıda yerli filmin de eklendiği sitede aksiyon filmlerinden tutun, dram filmlerine, bilimkurgu filmlerinden komedi filmlerine kadar çok geniş bir tür yelpazesi mevcut. Aynı zamanda filmler yıllarına göre de sıralanmış durumdalar ve sadece 2016 yapımı filmleri deği, çok eski filmleri de izlemeniz mümkün. Ölmeden İzle adlı isimli bir kategori de var ve burada adından da anlaşılacağı gibi, ölmeden önce izlenmesi gereken, kült, bol Oscar'lı ve ödüllü yapımlar yer alıyor.

Filmakinesi.net'te aynı zamanda seri filmler, oyuncular, filmlerin ayrıntılı bilgileri, posterleri gibi seçenekler de yer alıyor. Siteyi aslında genel olarak özetlersek, bütün sinema severlerin, film izlemeyi sevenlerin mutlaka en azından bir kere de olsa ziyaret etmesi gereken bir platform diyebiliriz.

Editör: TE Bilişim