Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatının 93'üncü gününde terör örgütü Suriye'nin El Bab bölgesinde Türk askerlerine yönelik düzenlenen saldırıda 3 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. TSK'dan yapılan açıklamada saldırıdan Suriye rejimi sorumlu tutuldu, "Rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır" denildi.

Saldırıda şehit olan askerlerin isimleri şöyle: Üsteğmen Zafer Er, Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Uzman Çavuş Melih Özcan şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı: 'Suriye rejiminin hava saldırısı'

Saldırı sabah saatlerinde El Bab'ın batısında bulunan üs bölgesindeki Türk askeri birliğine gerçekleşti. İlk anda haber ajanslarına DEAŞ saldırısı olarak yansıyan saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye rejimi sorumlu tutuldu. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, "Fırat Kalkanı Harekatında yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir" denildi.

10 yaralıdan birinin durumu ağır

Helikopter ve ambulanslarla götürüldükleri Kilis ile Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alınan yaralı askerlerden 3'ü kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda yaralanan 10 askerin ise tedavisi devam ediyor. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Saldırıda şehit olan 3 askerden biri olan Üsteğmen Zafer Er’in Ankara’daki babaevine ateş düştü. Şehidin Sincan Osmanlı Mahallesi’ndeki babaevine Türk bayrağı asıldı. Yakınları, şehidin babası Mustafa ve annesi Hatice Er’İ bu acılı gününde yalnız bırakmadı. Bekar olan şehit Üsteğmen Zafer Er’in Murat, Barış, Nebi adında 3 erkek ve 1 kız kardeşi olduğu öğrenildi.

Saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat’ın acı haberi Samsun’un Alaçam İlçesi’nde oturan babasının evine ulaştı. Aslen Sivaslı olan şehit Bolat’ın ailesi ile birlikte Alaçam İlçesi Kadıköy Mahallesi Çuha Sokak’taki evlerinde yaşadığı belirtildi. Şehit Bolat’ın acı haberi ailesine İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından verildi. Şehidin baba evine Türk Bayrağı asıldı. Acı haberi duyan yakınları şehit Bolat’ın baba evine geldi.

Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan'ın Eskişehir'deki babaevinde hüzün hakim. Özcan'ın şehadet haberi Eskişehir Valiliğinde şoför olan baba Mehmet Özcan ile anne Melek Özcan'a yetkililerce verildi. Haber üzerine fenalaşan anne ve babaya 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Özcan çifti, daha sonra 112 Acil Servis ambulansıyla Yıldıztepe Mahallesi Yardımcı Sokak'taki evlerine getirildi. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Olayı duyan yakınları ve mahalle sakinleri acılı aileye taziyelerini iletti.

Şehit cenazeleri Gaziantep'e getirildi

Türk askerlerine yönelik düzenlenen hava saldırısında şehit olan askerler, otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Şehit askerlerin Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

Fırat Kalkanı'nda şehit sayısı 16'ya yükseldi

Şu ana kadar Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında şehit olan askerlerin sayısı 16'ya ulaştı.

Özel Kuvvetler Komutanı hastaneye geldi

Kilis Valisi ile bölgede bulunan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Sakallı da hastanede yaralı askerlerin durumu hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Akar ile Işık'tan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesindeki Türk askerlerine yapılan saldırıya ilişkin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı telefonla arayarak bilgi aldı. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, askerlerin durumu ve harekata ilişkin Işık ve Akar'dan bilgi aldı.

Komutanlar sınırdaydı

Öte yandan saldırının zamanlaması, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın Suriye sınırında incelemelerde bulunması ve harekatın Elbeyli'deki karargahında brifing almasına 'tesadüf' etti. Dün Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak ile birlikte bölgeye giden Akar, Kilis'teki sınır birliklerini denetleyip, harekatın yürütüldüğü merkezde son gelişmelerle ilgili bilgi almış ve Süleyman Şah Türbesini ziyaret etmişti.