Türkiye'deki internet kullanıcıları, 1 Ocak-31 Mart 2016 döneminde arama motoru Google'da en çok "Facebook", ''Youtube", "hava durumu", "Google", "sahibinden", "haber", "eokul", "Hotmail", "Mynet" kelimelerini aradı.

 
Google verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde 2016'nın ilk 3 ayında Google'da, en büyük yükseliş gösteren aramalar ise "Bir garip aşk", "Survivor", "Kısmetse olur, "OSYM", "Milli Piyango", "ÖSYM" oldu.
 
Ülke genelinde "sağlık" kategorisinde "Bursa" ilk sırayı alırken, bunu "randevu", "kalp" ve "SGK" kelimeleri takip etti.
 
"Seyahat" kategorisindeki aramalar incelendiğinde, "uçak" ilk sırada yer alırken, bunu "eba", "THY", "İstanbul", "uçak bileti" izledi. Söz konusu dönemde bu kategoride en büyük çıkışı gösteren arama ise "Sultanahmet" oldu.
 
Aynı dönemde dünya genelinde en çok "Facebook", "Youtube", "Google" kelimeleri aranırken, Google'da dünyada en çok yükselen aramalar "David Bowie", "Powerball winning numbers", "Super Bowl 2016", "Dead pool" şeklinde gerçekleşti.
 
"Spor" kategorisi incelendiğinde, bu dönemde en çok aranan kelimeler sırasıyla "lig", "Fenerbahçe", "Ligtv", "Galatasaray", "maç" ve "Beşiktaş" olurken, bu alanda en çok çıkış gösteren aramalar "Fenerbahçe Braga", "Galatasaray Lazio", "Galatasaray Lazio maçı", "salon turnuvası", "Amedspor" oldu.
 
"İnternet" kategorisinde aramalarda "Google", "Hotmail", "Twitter", "Vodafone", Turkcell", "Samsung" sıralaması oluşurken, "ais", "sigara fiyatları", "Turk Telekom", "Türk Telekom" ve "Huawei" yükseliş gösteren aramalar olarak dikkati çekti.
 
"Gayrimenkul" alanında ise "Sahibinden", "Milliyet" ve "satılık" sıralaması oluştu.
 
Büyükşehirler
İstanbul'daki internet kullanıcıları en çok "Facebook", "Youtube", "İstanbul"u ararken, "Survivor", "Bir garip aşk" ve "Survivor 2016" kelimeleri en çok çıkış gösteren aramalarda ilk sıralara yerleşti.
 
Ankaralı internet kullanıcıların aramalarında ise "Facebook", "Youtube", "hava", İzmirli kullanıcılarda ise "Facebook", "İzmir", "Youtube" sıralaması gerçekleşti.
 
Son dönemde Google'daki aramalar aylık periyotlar halinde ise şu şekilde gerçekleşti:
 
"1 Ocak-1 Şubat: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok aranan kelimeler, "Survivor", "Bir garip aşk", "Takdir teşekkür hesaplama" en çok çıkış yapanlar. 1 Şubat-1 Mart: "Facebook", "Youtube", "Google" en çok arananlar, "Survivor", "OSYM", "Survivor 2016" en çok çıkış yapanlar. 1 Mart-1 Nisan: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok arananlar, "YGS 2016", "OSYM" ve "ÖSYM" ise en çok çıkış yapanlar. Haber, görseller ve YouTube, Google istatistiklerinde "haber" kategorisinde "Facebook", "son dakika", "haber" en çok aranan kelimeler oldu."
 

"Görseller"de, "tumblr", "sözler" ve "bebek" aramalarda ilk sıralarda yer aldı.