Google Chrome kullanıcılarının en büyük şikayeti olan RAM tüketimi sorununa Google çözüm arıyor. Ortaya çıkan haberlere göre Google mühendisleri Chrome ürününde daha az bellek tüketimi için çalışmalara başladı.

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcılarından birisi olan Google Chrome artık çok daha sık bir şekilde kullanılıyor. Yabancı bir araştırma şirketini yaptığı araştırmaya göre her 10 intrenet kullanıcısından 8 tanesi Chrome kullanıyor. Üstelik yine yapılan bir araştırmada, yeni bilgisayar alan 10 kişiden 9 tanesinin sadece Chrome kullandığı ortaya çıktı. Oldukça fazla özelliği olan ve geliştiriciler içinde vazgeçilmez bir tarayıcı olan Chrome, Google tarafından oldukça iyi bir güncelleme alacak. Bu güncellemede bellek kullanımı, bazı görünüm güncelleştirmeleri ve kodlamada bazı yenilikler olacak.

GOOGLE CHROME RAM CANAVARI OLMAYACAK!

Chrome hakkında en fazla şikayet genelde RAM kullanımından dolayı oluyor. Eğer siszde Chrome kullanıyorsanız ve bilgisayarınızın çok fazla ısındığını düşünüyorsanız işte bunun sebebinin Chrome olduğunu söyleyebiliriz. Chrome ile ilgili olarak yeni bir güncelleme yapacaklarını tahmin edilen Google’ın, bellek tüketimi konusunda yeni bir Chrome yaratması bekleniyor. Kod düzeninin de de ayarlamaların yapılacağı Chrome’da nasıl değişiklikler olacağını hep birlikte göreceğiz.

WEBMASTER FORUMLARINI TAKİP EDİYOR

Google’ın bazen bazı şeylere kulak asmadığını biliyoruz ama kendi webmaster forumlarındaki şikayetleri oldukça fazla ciddiye alıyorlar. Adsense, Adwors, Webmaster ve aklınıza gelebilecek her Google ürünü için destek forumları vardır. Bu forumlarda ürünleri kullanan herkes, belli sorunlarını veya sorularını ortaya atıyor. Bunları inceleyen Google çalışanları ve aynı zamanda gönüllü Google yazarları sayesinde güncel sorunları Google öğreniyor ev konuyu çözmek için yakın takipte kalıyor.

Kaynak; https://ajansportal.com/teknoloji/google-yeni-donemde-chrome-hatalarini-ciddiye-aliyor-h111.html