İstanbul Boşanma Avukatı

Boşanma veya evliliklerin bitmesi günümüzde fazlasıyla olağan olan durumlardan biridir. Özellikle de anlaşmalı bir şekilde gerçekleşen birçok boşanma süreci söz konusudur. Bunun yanı sıra boşanmalar anlaşmazlık halinde de bir taraf tarafından yapılabilmektedir. Tek taraflı bir istek ile evli olan biri boşanma davası açabilmektedir. Bu süreçte ise bir boşanma avukatı bulmanız gerekmektedir. İstanbul genelinde bir boşanma avukatı bulmanız bu bağlamda oldukça kolaydır.

İstanbul gelişmiş ve yoğun bir nüfusa sahiplik eden metropollerden olduğu için avukat çetelesi de geniştir. İstanbul’da en iyi boşanma avukatı kategorisinde değerlendirebileceğiniz birçok kişi bulabilirsiniz.

Boşanma Avukatının Görevleri

Boşanma davası sürecine geniş yapacak olan veya dava sürecinde olan kişilerin merak ettiği noktalardan biri de boşanma avukatlarının görevleridir. Belirtmeliyiz ki boşanma avukatı açılan bir boşanma davası sürecinden itibaren görevleri üstlenmektedir. İstanbul boşanma avukatı görevleri de bu doğrultuda davadaki talepleri karşılayabilmelidir. Davanın başlangıcında talep edilen belgelerin eksiksiz şekilde hazırlanması ve ilgili kurumlara teslim edilmesi avukat tarafınca yapılır.

Dava esnasında mağdur durumda kalan bir tarafsanız da avukatınız sizi savunma konumunda etkin rol oynamalıdır. Bu sayede boşanma davası sürecinizi çok daha etkili ve sizin açınızdan olumlu şekilde sonuçlandırılmasını sağlayabilirsiniz. Genel olarak boşanma avukatının görevleri bu çerçevede ilerlemektedir. Dilerseniz bir boşanma avukatı ile irtibat kurarak diğer hizmet bilgileri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Hangi Durumlarda Boşanma Avukatına Danışabilirsiniz?

Anlaşmalı boşanma durumlarında veya sorunsuz bir boşanma davası açıldığında avukata çok fazla danışılmamaktadır. Ancak işin içine nafaka alma veya çocuk velayeti gibi durumlar girdiğinde avukata danışmak önemlidir. Özellikle de 18 yaşından küçük bir çocuğunuz bulunuyorsa, velayet boşanma davası süresince sonuçlanmaktadır. Bu nedenle de dava esnasında boşanma avukatınız ile irtibatta kalmanız önemlidir.

Sadece nafaka ve velayet konularında değil, anlaşmazlık kapsamındaki boşanma davalarında hakkınızı savunabilmek için boşanma avukatına danışabilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte İstanbul çevresinde bulabileceğiniz onlarca farklı boşanma avukatı vardır. Dava sürecinde sizi en iyi şekilde savunacak ve taleplerinizi karşılayacak bir avukat bulabilmeniz bu kapsamda mümkündür.