Dün itibari ile yeni sisteme resmen geçiş yapan Türkiye Cumhuriyeti yeni Başkanlık sistemi ile birlikte bundan sonra tek bir yerden yönetilecek.

Yeni kabine ile birlikte daha fazla alanda, daha fazla aktif olacak olması beklenen bakanlıkların sayısı 26'dan 16'ya düşerken, 16 bakanlığın aktif olarak diğer eski bakanlıklarda olduğundan farksız olarak personeller aracılığı ile çalışmaları sürdürecek.

Yeni sistem ile birlikte Cumhurbaşkanlığına bağlanan kurum ve kuruluşlarda bugün açıklandı.

Kurum ve Kuruluşlar Belirlendi

Yeni yayınlanan KHK ile birlikte Devlet Arşivleri Başkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu, Diyanet İşleri Başkanlığı Genelkurmay Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Türkiye Varlık Fonu, Cumhurbaşkanlığına bağlandı.

Başbakanlık adı altında olan binalar ve ofislerde ise Başbakanlık ibaresi kaldırılarak yerine yeni yapılacak olan ve hazırlık aşamasında olan Cumhurbaşkanlığı tabelaları asılacak olurken, Başbakanlık isminin de diğer kurum ve kuruluşlardan kaldırılacak olduğu açıklandı.

Editör: TE Bilişim