Daha dün, Ceren Özdemir'in ölüm haberine ağlayıp yas tutan, ülkemiz bugün kadına şiddetin en vahşi örneklerinden biri olan Eşine Kaynar Su Dökerek Yakan kocanın davasında önce verilen serbest bırakılma kararına şok olan Türkiye, tekrar tutuklanma kararıyla bir nebze de olsa teselli oldu.  Hayat Arkadaşını Yakan Koca Cezaevinde!

Biz, kadınların çilesinin ne zaman biteceği ise merak konusu. İşte detaylar... 

Eşi Kaynar Su Dökerek Yaktı!

Sadettin Koyun ile 20 yıllık evli olan Duriye Koyun 2 Aralık günü eşi tarafından, sert bir şekilde dövüldükten sonra, işkence yaparcasına eşine kaynar su dökerek yaktı. Eşinden korktuğundan ötürü kapısını sürekli kilitli tutan Duriye Koyun, eşinin devamlı alkollü olarak eve geldiğini ve sürekli olarak tartıştıktıklarını da belirtti. 

Olay 2 Aralık Günü saat 18.00 esnalarında meydana geldi. Eşinden sürekli şiddet gören kadın, bu defa dayanamayarak şikayette bulundu. Eşini yakan koca önce serbest bırakıldı daha sonra tutuklandı. 

Önce Serbest Bırakıldı. Sonra Tutuklandı!

Kadın ile kocanın tartışması üzerine çevredeki komşuların ihbarı ile gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalesini yaptıktan sonra Duriye Koyun'u müşade altına almak için hastaneye götürdü. Duriye Koyun, tedavi görürken, cani koca kısa süre içerisinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fakat, adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan Saadettin Koyun, Cumhuriyet Baş Savcılığı tarafından yapılan itiraz sonucu yeniden göz altına alınarak cezaevine gönderildi.

Kadın Hala Korkuyor! 

Hastanede tedavisi bittikten sonra taburcu edilen kadın, hala eşinin çıkıp geleceğinden korktuğunu belirtti. Korkusundan ötürü kapısını sürekli kilitli tutan kadın, yaşadıklarını anlattı. 

"O gün eve çok sarhoş geldi. Alışveriş yapmış ama gereksiz şeyler almış. "Neden bunları aldın?"diye sorunca ‘Sen ne demek istiyorsun?’ diyerek, yumruk attı. Yere yığıldım. "Sen ölmek istiyor musun?

Ben onu yine sakinleştirmeye çalıştım ama beni iterek düşürdü. Ve çaydanlıkta bulunan kaynar suyu üzerime döktü. Yapma diye yalvardım. Ama dinlemedi. Yandım. Kurtarın beni! Deyince Sesimizi duyan komşularım kızıma haber vermiş.

Kızım ise daha sonra hemen emniyet güçlerini ve 112 sağlık ekiplerini aramış. Onlarda en hızlı şekilde gelerek müdahale ettiler. Ondan boşanmak için gereken herşeyi yapacağım.  Hala kapımı, penceremi kilitleyerek oturuyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim