Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin "Genç Kal Dünyayı değiştir" sloganıyla yapılan 4. Gençlik Kolları Kongresi'nde "Vekil görünümlü terör destekçilerine gerekli dersi Meclis'te vereceğiz" dedi. Başbakan'ın bu sözleri "HDP'lilerin dokunulmazlıkları kaldırılacak" diye yorumlandı. Başbakan'a yakın kaynaklar ise "Çözüm yeri olarak Meclis'i işaret etti" görüşünü dile getirdi.

Davutoğlu, özetle şu mesajları verdi:

"GENÇLERİ İNFAZ EDİYORLAR"

Terör örgütü ve onun güdümündeki bazı siyasi çevreler gençleri kuşatmak istiyor. Okula gitmesi gereken, yaşları 8-17 arasındaki çocukların, gençlerin ellerine molotofkokteyli tutuşturuyor. Kendi okullarını yaktırıyorlar, güvenlik güçlerine saldırtıyorlar. Dağa kaldırdıkları gençleri ölüme gönderiyorlar. 13-14 yaşındaki çocukların eline silah veriyorlar. Kanına giremedikleri gençleri infaz ediyorlar. Gençleri okula, camiye, kitaba, kaleme düşman hale getirmek istiyorlar. Kazdıkları hendeklerle, kurdukları barikatlarla hukuka, barışa, adalete geçit vermeyeceklerini söylüyorlar. Tam bir şımarıklık içindeler.

"İSLAMSIZLAŞTIRMA, İNSANSIZLAŞTIRMA"

Herkes emin olsun ki bu cüretkar küstahlığa asla geçit vermeyeceğiz. Vatandaşlar ile teröristler arasına aşamayacakları kalın bir duvar öreceğiz. Bölgeyi istikrarsızlaştırma, İslamsızlaştırma ve insansızlaştırma heveslerine fırsat vermeyeceğiz.

"HUZURLA EVLERİNE DÖNECEKLER"

Terör örgütü aylardır millete zulmediyor baskı tehdit şantaj yapıyor. Halk kaçarken bile zulme maruz kalıyor. Cizre'de terörist baskısından kaçan bir aileye ateş açıyor. Sabah daŞırnak kadın kolları başkanımızın arabasına ateş açtılar. Biz bu mücadeleyi yaparken HDPterör örgütünün açtığı hendekleri meşrulaştırma derdinde. Bir HDP vekili utanmadan evlerinden ayrılmak zorunda kalanları tehdit ediyor. Ben de buradan söylüyorum, bu evleri terk eden bütün vatandaşlarımız huzurla evlerine dönecekler.

"GEREKLİ DERSİ MECLİS'TE VERECEĞİZ"

Terör örgütü hak ettiği muamele ile Türkiye'nin geleceğini karartma iddiasını terk edene kadar, silahları toprağa gömene kadar onlarla mücadele edecek, kardeşçe bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Terör örgütü insanları tehdit edecek evinden yurdundan sürecek bu HDP Eşbaşkanı bunlara selam duracak. Terörün mağdur ettiği vatandaşlarımıza gereken maddi ve manevi desteği vereceğiz. Terör destekçisi HDP milletvekillerine de gerekli dersi TBMM çatısı altında vereceğiz. Hendek ve barikatlarla bizi istedikleri noktaya getireceklerini zannedenler büyük yanılgı içinde.

EREN ERDEM'E TEPKİ

Kıymetli kardeşlerimiz sınırlarımızın ardından bir ateş çemberi var. Asırlık statüko yerle bir oldu. Kartlar yeniden karılıyor. Aktörler, sistemler değişiyor. Buna karşılık birileri ülkeye zarar veriyor. Kendi ülkesine karşı başka ülke adına savaşmaktan bahseden, sarin gazı iddialarını ortaya atan milletvekili ana muhalefette siyaset yapabiliyor. Kriz yaşadığımız bir ülkeye sosyal medya üzerinden Türkiye'ye bombalama koordinatları veren hain zihniyetler dolaşıyor. Hem MİT tırları kumpasını kurup hem de hala kendisine hizmet ehli diyen ihanet odakları hala çaba gösteriyor. Bunlar var ama Türkiye'nin genel hissiyatı içinde marjinal unsurlardır. Bunlar Türkiye'ye asla zarar vermezler. Çevremizdeki yangının Türkiye'ye sirayet etmemesi için her türlü tedbiri alıyoruz.

"DOĞU'YA YATIRIM YAPIN"

Davutoğlu, Anadolu Aslanları Derneği'nin 9. Divan toplantısında ise özetle şöyle konuştu: "Benim babam da tüccardı. Dizi dibinde ben helal ve haram kavramlarını öğrendim. Dostluğunuzu pekiştirin. Doğu ve Güneydoğuya yaptığınız ticarette özen gösterin oralara yatırım yapın."

KULİSLERDE İKİ İDDİA

Davutoğlu'nun "gerekli dersi vereceğiz" sözleri dokunulmazlıkların kaldırılması olarak yorumlanırken Başbakan'a yakın kaynaklar, "Cevabı parlamentoda veririz' diyerek "dokunulmazlıkların kaldırılmasını değil, çözüm yeri olarak Meclis'i işaret ettiğine" dikkat çekti.

(Kaynak: Milliyet)