Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurma süreciyle ilgili, “Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımızla tekrar konuştuk. Bayırbucak bölgesindeki gelişmeleri istişare ettik. Güvenlik Toplantı’mızda aldığımız kararları gözden geçirdik. Kendisi de yarın Ankara’ya gelecekleri söylediler. Buluşacağız. İnşallah en kısa zamanda hükümeti kuracağız. Buradan bir bekleme hali olduğu gibi bir durum çıkmasın. Doğal bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

"AK Parti’nin olduğu yerde kriz olmaz"

Davutoğlu, “Gördüğünüz gibi 317, böyle dimdik AK Parti milletvekiliyle Türkiye’de hükümet krizi olur mu? O bakımdan herkes, yarın inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızla, ilk istişare yapacağım onu da söyleyeyim, sanki görüş ayrılığı varmış gibi hava yansıtılıyor daha Cumhurbaşkanımızla oturup herhangi bir şekilde bu anlamda detaylı bir görüşme yapmış değiliz. Yemin töreninden sonra görevi aldım hemen ertesi gün Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’a gitti. Şu ana kadar da dediğim gibi doğal bir süreç. Yarın inşallah kendisi Ankara’ya teşrif edecekler, o zaman oturup konuşacağız, istişare edeceğiz, Türkiye’de şimdiye kadar nasıl olmuşsa. Bundan sonra da merak etmeyin, AK Parti’nin olduğu yerde kriz olmaz” şeklinde konuştu.

Bayırbucak Türkmen bölgesindeki gelişmeler

Bayırbucak Türkmen bölgesindeki gelişmelerle ilgili olarak da Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti.

"Bu konudaki hassasiyetimiz her gün her saat itibarıyla devam etmektedir. Bugün de ilgili güvenlik birimlerimizle bir toplantı gerçekleştirdik. Burada birkaç husus önemli, birincisi sınır güvenliği. Sınır güvenliği bağlamında Türkiye’ye dönük tehdit teşkil eden gelişme olursa anında mukabele etme talimatı güvenlik birimlerimize verilmiştir."

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İki sene önce MİT tırlarına operasyon yapanlar bugünkü bu katliamlardan sorumlu olan çevrelerdir. O günlerde tabii bazıları devlet ketumiyeti, mahremiyeti içinde Bayırbucak’taki Türkmen kardeşlerimizin bulunduğu yerde muhafazası için oralarda, kendi topraklarında bulundukları alanda kalabilmeleri için yaptığımız yardımlara dönük operasyon yapanların da bu anlamda arkalarında hangi güçlerin olduğu herhalde şimdi herkes tarafından çok açık bir şekilde görülüyor."