İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, sağanak yağışın ardından oluşan sel ve heyelan nedeniyle felaketin yaşandığı Rize Merkeze bağlı Muradiye Beldesi ve Ambarlık Köyü ile Çayeli ilçesi Büyükköy Beldesi ve Güneysu ilçesini ziyaret etti.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, beraberinde İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel, Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık ve yöneticilerden oluşan heyet ile birlikte sel felaketinin yaşandığı bölgeyi ziyaret edip incelemelerde bulundu. 

Örs ve beraberindeki heyet vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve sel felaketi sonrası bölgede yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, arama çalışmaları devam eden vatandaşların aileleri görüştü ve felakette hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret ederek başsağlığı verdi. 

Burada bir açıklama yapan Dr. Hüseyin Örs; "Ne yazık ki yine acı bir felaket sonrası Rize' ye geldik. Etkili olan sağanak yağış sonrası merkeze bağlı Muradiye Beldesi, Ambarlık Köyü, Güneysu ve Çayeli ilçeleri başta olmak üzere Rize genelindeki yerleşim yerlerinde çok sayıda heyelan ve su taşkın meydana geldi. Maalesef can ve mal kayıpları var. Arama çalışmaları devam eden vatandaşlarımız var. Bölgemizde yağışların bu kadar yoğun ve şiddetli olması yeni değil.  Önceki yıllarda da benzer vakalarla karşı karşıya kaldık. Yine geçen yıl Çayeli ilçemizde sel ve heyelan olmuştu. Artvin Yusufeli, Giresun Yağlıdere ve Dereli ilçelerinde ve Trabzon Araklı'da yaşanan sel ve heyelan sonucu vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmişti. Aynı sebeplerle her yıl bu acıların yaşanması çok üzücü. Bu tür can kayıpları tekrar yaşansın istemiyoruz ama ne yazık ki her yıl yeni bir acı ile karşı karşıya kalıyoruz. Yapılması gereken yağışın zararını minimize etmek. Bölgede oluşan doğa tahribatlarına son vermek için yanlış imar ve yapılaşmanın önüne geçmek gerekir. Hepimiz biliyoruz ki: yanlış su yönetimi politikaları, ormansızlaştırma, HES'ler, dere ıslah çalışmalarının yapılması ve benzeri etkenler bu felaketleri tetikliyor." Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Karadeniz İklim Değişikliği Eylem Planı" var. Sayın Bakan, iklim değişikliği eylem planında, bölgenin engebeli yapısı nedeniyle yağışların sellere dönüşmesi gibi afet risklerinin artması, can ve mal kayıplarının yaşanması sebebiyle önceliğin Karadeniz’e verildiğini ifade etmişti. Fakat görüyoruz ki; bu planın uygulaması lafta kaldı. Bir an önce "Karadeniz İklim Değişikliği Eylem Planı" uygulamaya geçirilmelidir. Sel felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm Rizeli hemşehrilerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Burada mağdur olanların kamusal yardım ve hizmetlerden eşit olarak faydalanması yönünde tedbirler hayata geçirilmeli, Rize ili genelinde acilen afet bölgesi kararı alınmalı ve uygulamaya geçirilmelidir." dedi.