Türkiye, İstanbul Kartal'da yaşanan bina çökmesi olayı hakkında konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da 21 cansız beden çıkarıldığını ve ölen ailelerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ilettiklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 21 cansız bedenin çıkarıldığı olay hakkında sorumluların hepsinin devlet tarafından en yüksek cezalar ile cezalandırılacak olduğunu ve herkesin kendi binaları hakkında sorun görürler ise devletin ilgili kurumuna başvuru yapılmasını istedi. 

Sorumlular cezalandırılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm sorumluların cezalandırılacak olduğunu ve vatandaşların çevre binalarda yaşadıkları problemler ile ilgileneceklerini ve çevre binalarla ilgili önlemler alacaklarını açıkladı. Çevre binalardan 8 tanesinin yıkılacak olduğu ve vatandaşların çevre binalarda yıkılması gereken apartmanlardan tahliye edilmeye başladıkları açıklandı. Türkiye'de sorunlu olan binaların yıkılması konusunda Murat Kurum, gerekli çalışmaların hızlandırılarak sorunlu binaların Kartal'dan başlayarak devam edeceğini ve kentsel dönüşüme hız verecek olduklarını açıkladı. Vatandaşların yaşadıkları bu kötü olayın tekrar etmemesi için gerekli önlemlerin alınacak olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim