İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşların sosyal medyada bankalar tarafından açılmış gibi görünen ancak gerçek olmayan hesaplara dikkat etmelerini önerdi. Bankaların resmi hesaplarının dışında olan hesaplara güvenerek bilgi verilmemesi ve destek için iletişim kurulmaması konusunda vatandaların dikkatli olmasını öneren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dolandırıcıların vatandaşların cep telefonları ve sosyal medya hesaplarına ulaşarak dolandırmaya yönelik olarak iletişim kurabildiklerini ve vatadaşların binlerce lira dolandırıldığı bazı üzücü olayların zaman zaman yaşandığını açıkladı.

Vatandaşlar her hesaba değil, resmi hesaba güvenmeli

Vatandaşların sahte hesaplara güvenmemesi, hediye ve benzer tanıtımlara katılırken gerçek hesap olup olmadığına dikkat ederek, kişisel özel bilgilerini vermemelerini öneren Soylu, aksi durumda ise vatandaşların dolandırıcılar tarafından paralarının teknoloji imkanları kullanılarak çalındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Vatandaşlarımızı, Twitter’ın, kullanıcı güvenliğini sağlamaktan çok uzak, 'hayal kırıklığına uğratan' reklam moderasyonuna ve bu sahte hesaplarla dolandırıcılık yapan profillere karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum" paylaşımında bulundu.