İçişleri Bakanlığı tarafından Marketlerle ilgili yeni genelge 81 ile gönderildi. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen Market Tedbirleri adlı genelgede tam kapanma sürecinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usül ve esaslar belirlendi. Bildiğiniz gibi sokağa çıkma yasağı sürecinde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemiş satan yerler ve tatlıcıların 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faaliyet göstereceği ve süper marketlerin Pazar günü kapalı kalacağı duyurulmuştu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge de:

  • Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.
  • 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.
  • Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

En başta Zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususla alakalı tebliğler ve kontroller eksiksiz olarak yerine getirilecek. Uygulamada herhangi bir aksaklık olmasına kesinlikle izin verilmeyecek.

Editör: TE Bilişim