CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu KRT TV’ nin Şimdiki Zaman programına konuk oldu. Uğur Dündar tarafından yöneltilen pek çok soruya cevap veren İmamoğlu, cumhurbaşkanlığına aday olma konusundaki görüşlerini de açıkladı. Şu anki görevinin kutsal olduğunu ve ilerisi için bir şey söylemek istemediğini bildirildi.

İşte Ekrem İmamoğlu' nun Açıklamaları

Ekrem İmamoğlu ''Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?'' sorusunun daha evvel BBC tarafından da sorulduğunu ve kendisin de ''God Knows'' yani ''Allah Bilir'' şeklinde cevap verdiğini söyledi. Tüm samimiyeti ile bunu söylediğinin altını çizen İmamoğlu, siyasette ilerisi için planlamalarda ve tasarılarda bulunmanın tarihi bir hata olacağını ve bu nedenle ''Allah bilir'' demenin en doğru şey olduğunu söyledi. Daha önce bu tarz durumların örneklerinin görüldüğünü söyleyen İmamoğlu böyle bir anlayışın doğru olmadığını belirtti. Şu anda İBB Belediye Başkanlığı görevini layıkıyla yapmaya çalıştığını söyleyen İmamoğlu, sağlıklı, ortak akıla hakim ve şeffaf şekilde yönetilen bir İstanbul için çalıştığını söyledi. İstanbul'un önünü açma konusunda ortak akılların önemli olduğunu ve İstanbul'a hizmet etme görevini doya doya yaşamak istediğini de belirtti.

Biz İdeal Neferleriyiz

Ekrem İmamooğlu ayrıca, siyasette kendine rol biçmenin büyük bir hata olduğunu ve hiçbir göreve talip olmadığını söyledi. İdealleri için mücadele ettiğini ve bu idealin makamla alakalı değil toplumsal ideal olduğunun altını çizdi. Diğer Chp' li belediye başkanlarının da bu idealin neferi olduklarına inanan Ekrem İmamoğlu, makam ve idealler üzerinden yapılan konumlandırmaların ahlakına sığmadığını söyledi. Daima İstanbul hakkında konuştuğunu ancak İstanbul'u ilgilendiren konuların Türkiye ile de ilgili olduğunu söyleyen İmamoğlu bu nedenle kendisine Cumhurbaşkanı adayı yakıştırması yapıldığını söyledi. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının neferi olmak istediğini söyleyen İBB Belediye Başkanı '' sonrası Allah kerim'' şeklinde konuştu.