Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında 41 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin ardından şehre incelemelerde bulunmak ve geçmiş olsun demek için giden Ekrem İmamoğlu, önce Tunceli belediye başkanına ziyaret edip ardından da Erzurum'a tatile gitmişti. Palandöken kayak merkezinde ailesi ile deprem ziyaretinin hemen ardından tatil yapmaya başlayan Ekrem İmamoğlu'na, sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki gelmişti.

Özellikle Ekrem İmamoğlu'nun Tunceli belediye başkanı ile gülerek fotoğraf çektirmesi ve hemen ardından tatile giderek burada da tatil fotoğraflarını paylaşması, vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

Ekrem İmamoğlu'nun tatil fotoğraflarını paylaşmasına bir tepkide, üniversite yıllarından ev arkadaşı oldukları bilinen haber sunucusu Fatih Portakal'dan geldi. Fatih Portakal sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada fotoğrafların yanlış olduğunu ve aile içerisinde yaşanması gerektiğini ifade etti.

“Doğru Bulmadım Aile İçerisinde Yaşanmalıydı”

Fatih Portakal sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı birkaç uzun paylaşımla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tatil fotoğraflarına tepki gösterdi. Fatih Portakal yaptığı açıklamada, "depremin hemen ardından tatile gidilmesini ve burada fotoğraf paylaşılmasını, ben de doğru bulmadım. En azından fotoğraf paylaşılmadan, aile içinde yaşanmalıydı. Ancak Ekrem İmamoğlu'nun gereksiz tatil fotoğraflarına tepki göstermeden önce, tepki verilmesi gereken birçok kişi var. Örneğin deprem için gerekli önlemleri almayan iktidar, sorgulanmalıdır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın tatil fotoğraflarını haklı olarak sorgulamak yerine, toplanan deprem paralarını nereye gittiğini ve bu paralarla deprem için ne gibi hazırlıklar yapıldığını sorgulayabilirsiniz. Çevre ve şehircilik bakanlığına, yaşanacak İstanbul depremi için ne gibi hazırlıklar yaptığını da yine sorabilirsiniz. Fetö kumpası ile alakalı iktidar partisine mensup olan kişilerin atmış olduğu imzalar ile alakalı da, soruları sorabilirsiniz. Aslında bunlar gibi sorgulanacak birçok şey varken, Ekrem İmamoğlu'nun gereksiz gördüğüm fotoğraflarını sorgulamayı bırakmak gerekir" dedi.

Sosyal Medyada Yoğun Tepki Var

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun Tunceli belediye başkanı ile depremin hemen ardından gülerek fotoğraf yayınlaması ve Palandöken kayak merkezine giderek yaptığı tatilinin fotoğraflarını paylaşması, sosyal medya üzerinden vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. Halen birçok sosyal medya kullanıcısı, Ekrem İmamoğlu'nun tatil fotoğraflarını paylaşarak yaptıkları açıklamalarla tepkilerini sürdürüyorlar.