ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un İran'a yönelik çağrıları sonrasında konuşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran'a yönelik askeri plan ve saldırı beklentisinin 10 yıl içerisnde değişmediğini ve 10 yılda söylemlerin farklı olmadığını açıkladı. Twitter hesabından 2009 ve 2019 yılları arasında Bolton'un İran ile ilgili 2 farklı ve aynı manadaki sözlerini paylaşan Zarif, Bolton'un söylemlerinde değişim olmadığını açıkladı.

Pentagon'la görüşüyor

Bolton, bir süredir ABD'nin İsrail ile birlikte ve bölgedeki müttefikleri olmadan İran'ı nasıl yaptırım problemlerini aşarak isteklerine uyan bir ükeye çevirebilecek olduğunu düşünüyor. Söylemelri ile Pentagon'u bile korkuttuğu iddia edilen Bolton'a geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye hakkında yaptığı açıklamalarından sonra sert tepki göstermiş ve Türkiye'nin Kürtlerin peşine düşmemesi konusunda Başkan Trump ile aynı görüşte olan Bolton'un söylemlerine Dışişleri ve Erdoğan tarafından tepki gösterilmişti.

Bolton, Türkiye ve Suriye konulu görüşmelerde bölgesel olarak ABD'nin etkisini ve Trump'ın kararlarını yakından takip eden ve Trump'ın yakınında olan isimlerden. Bolton'a göre İran'a askeri alanda saldırı planlanabilir ve İran'ın antidemokratik uygulamalarına son verilebilir.

Editör: TE Bilişim