Son günlerde birçok koronavirüs salgını yaşanan sınır komşumuz İran ile havayolu ulaşımının yasaklandığı açıklandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan açıklamada İran’a yapılacak uçuşların ve İran’dan Türkiye’ye yapılacak uçuşların tamamen yasaklandığı belirtilirken, kargo amacıyla yapılacak olan uçuşların da yasak kapsamına alındığı belirtildi. İran ile Türkiye sınırında bulunan sınır kapısının kapatılmasının ardından alınan bu tedbirle koronavirüs salgınının Türkiye’ye hiçbir şekilde bulaşmaması amaçlanıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün resmi twitter adresinden de açıklanan duyuruda iki ülke arasında yeniden ne zaman uçuşların sürdürüleceği ile ilgili net bir bilgi ise bulunmuyor. Açıklamaya göre yeniden uçuşların aktifleşmesine ilişkin bilahare bir duyuru yayınlanacak ve o tarihten itibaren iki ülke arasında yeniden uçuşlar başlayacak.

İranlı yolcular için özel açıklama

SHGM tarafından alınan bu kararın ardından Türkiye’de bulunan fakat ülkelerine dönmek isteyen İranlı vatandaşlardan tepki geldi. Bu tepki üzerine SHGM yeniden bir açıklama yaparak Türkiye’den İran’A uçak kalkacağını, fakat bu uçuşta sadece İranlı vatandaşların bulunabileceğini, Türklerin uçuşa kabul edilmeyeceğini duyurdu.

Editör: TE Bilişim