Geçtiğimiz gün Amerika tarafından yapılan hava saldırısıyla öldürülen İranlı general Süleymani bugün düzenlenen geniş katılımlı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Süleymani için önce Amerika’nın hava operasyonu düzenlediği ve ölüm olayının gerçekleştiği şehir olan Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir tören düzenlendi. Törene çok sayıda insanın katıldığı ve büyük hüzün duyduğu anlar kameralara yansıdı. Dün geceden itibaren başlayan tören hazırlıklarında çok sayıda zırhlı araç ve personel görevlendirildi. Bağdat’ta yapılan törenlerde en çok dikkat çeken Amerika hava saldırısıyla öldürülen Süleymani’nin Amerika yapımı bir araçla cenazesinin taşınması oldu.

Cenaze töreninin farklı bölgelerinden ilginç görüntüler de kameralara yansıdı. Çarşaflı büyük bir kadın topluluğunun Süleymani’nin cenaze töreninde hüngür hüngür ağlaması herkesi duygulandırdı. Irak’ın seçilmiş hükümetinin otoritesini sağlamak ve ülkenin birlik ve beraberliğine destek olmak için Irak’ta bulunan İranlı generalin ardından çok sayıda Iraklı gözyaşı döktü.

Süleymani Memleketine Defnedilecek

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen cenaze törenine çok sayıda İranlı diplomatın yanında Irak hükümet yetkililerinin de büyük çoğunluğunun katılması dikkat çekti. İranlı general Süleymani’nin cenazesi törenin ardından İran’ın Tahran şehrine gönderildi. Tahran’da yapılacak cenaze töreni sonrasında Süleymani memleketine defnedilecek.

Editör: TE Bilişim