Promosyon köken olarak Fransızca' dan dilimize yerleşmiş bir kelimedir. Arttırma, çoğaltma gibi anlamları ifade etmek için kullanılır. Ama bu sözcüğü daha geniş bir kapsam ile ifade etmek gerekirse, işletmenizi toplumsal yaşamın bütün alanlarına taşıyan bir reklam ve tanıtım aracıdır diyebiliriz.
Ülkemizde ise bu anlamda ilk akla gelen şeyler, promosyon defter, ajanda ve hediyelik eşyalardır.

Şirketler, hizmet, ürün ve mallarını çok daha geniş kitlelere tanıtabilmek için, marka bilinirliğini arttırmak için ve potansiyel müşteri ile iletişim kurabilmek için promosyon ürünleri kullanırlar. Bu sebepten bir çok ürün özendirme özelliği kazandırmakta ve hedef kitlelere reklam aracı olarak sunulmaktadır. iş dünyasında yüzlerce sektörde binlerce firma faaliyet gösteriyor ve her yeni gün yüzlerce yeni firma iş sahasına giriş yapıyor. Dolayısıyla rekabet ve akılda kalma oldukça güçleşiyor. İşte burada da devreye satış stratejileri ve marka olma unsurları devreye giriyor. Akılda kalabilmenin en önemli yolu yaptığınız işin bir simgesinin olmasıdır. Ve bu simgeyi hedef kitleye oldukça sık tekrarlaya bilmektir. Promosyon kullanarak firmanızın akılda kalıcılığını, sürekli hatırlanma seviyesini arttırmış olursunuz.

Bilindiği üzere hemen hemen her gün bir yazı yazma, not alma ihtiyacı duyarız. Firmanız için yaptıracağınız promosyon defter sayesinde her kitlede müşteri potansiyeline oldukça kolay şekilde erişmemiz mümkün olacaktır. Çünkü defterler hayatımızın her alanında kullandığımız günlük yaşam gereçlerimizden birisidir. Bazen çocuklarımız ile okulda, bazen bir iş yerinde yani kısacası hayatın her alanında yediden yetmişe büyük küçük herkesin kullandığı bir ihtiyaçtır.

Sizde gelişmekte olan firmanız için uygun bir promosyon ürünü arayışında iseniz sizin için de tavsiyemiz mutlaka firmanız adına düzenlenmiş olan promosyon defter tercih etmeniz olmalıdır.

Bir çok sektörün tanıtım planlarında promosyon defterler ilk sırada tercih edilir. Çünkü promosyon defter öyle bir tanıtım materyalidir ki sürekli bir çalışma masası üzerinde, çantada, çekmecede yani devamlı göz önünde kalma özelliğine sahiptir. Bunun ile beraber uzun sürede kullanılması promosyon defterin savunduğu markayı devamlı olarak ön planda kalmasını sağlar. Yine bu ürünün son kullanıcılar arasında merak uyandıran ve sürekli talep edilen bir cazibesi de söz konusudur. Özelliğine göre renklisi, sade yapılısı, çizgilisi, karelisi, cep için olanı, büyük boyutlusu sürekli beğeni ve ilgi toplayarak promosyon defterin sürekli ilgi odağı olmasını sağlıyor.

Sürekli akılda kalıcılık, tanıtımın vazgeçilmez bir unsuru, ayrıca markalaşmanın da temel esaslarından bir tanesidir. Promosyon materyali uzun yıllar boyunca bu amaca hizmet eden en başarılı araçlardandır. Firmanızın promosyon ürünleri sayesinde hedef müşteri kitlesine çok daha kolay bir şekilde ulaşacağını bilmenizi isteriz. Tanıtım amacı güden her obje muhakkak alıcısına en iyi reklamı yapacak ve en ince mesajlar verecek şekilde dizayn edilip sizlere sunulacaktır. Unutmayın ki en kolay ve en geniş çaplı reklam promosyon dağıtmaktır.