İran'da ülkenin her yıl düzenlediği kutlamalar sırasında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a saldırması durumunda Tel Aviv ve Hafya'yı yok edecek olduklarını (İsrail) iddi etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan ise yanıt gecikmedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın böyle bir hata düşmesi durumunda son kutlamalarını yapmış olabilecek olduklarını ve İran'ın dediklerine başarmasının mümkün olmadığını açıkladı.

İsrail'e karşı tehditlere gerekli yanıtı verecek olduklarını ve her zaman gerekli önlemleri alacak olduklarını açıklayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ''İran'a izin vermeyeceğiz'' dedi. İran'ın bu sözlerini ve İsrail'in İran'ı haritadan silebilecek olduğunu düşünmelerini öneren Netanyahu, karşılıklı olarak yaşanan tartışmalarda son noktayı koyan taraf oldu. İran'dan yanıt ise verilmezken, İran'ın ABD tarafından olası savaş durumunda İsrail'i yok etmesini engelleyebilecek füze savunma sistemlerine sahip olduğu tahmin ediliyor.

İran'ın elinde tuttuğu nükleer füzelerin menzili ise Türkiye dahil belirli ülkelere ulaşabilecek kapasitede ve bu nedenle risk teşkil ediyor.