Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul hava durumunun 9 Ocak'a kadar kar yağışının beklendiğini ve İstanbul'da dahil tüm yurt genelinde hava sıcaklıklarının belirgin oranda düşecek olduğunu açıkladı. Hava sıcaklıklarının bazı bölgelerde birkaç dereceden daha fazla düşecek olduğunu açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yayınladığı hava durumu uyarılarında İstanbullu vatandaşların kar yağışına karşı hazırlıklı olmasını önerdi. Bu yılın ilk büyük kar yağışının 9 Ocak'a kadar İstanbullu vatandaşlar için gerçekleşmesi beklenirken, yurt genelindeki sıcaklık düşüşleri ile vatandaşın cebini yakacak.

Hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor

Hava sıcaklıklarındaki düşüşlerin Doğu bölgelerinde ve İç Anadolu bölgelerinde daha belirgin olması beklenirken, Batı ve Karadeniz ile Akdeniz bölgesinde sahil kentlerinde daha az hissedilecek olduğu belirtildi. Vatandaşların İstanbul'da kar yağışına karşı dikkatli olmasını öneren MGM'nin açıklamaları ise şimdiden büyük telaş yaratırken, ''kar çilesi geliyor'' paylaşımları ile sosyal medyada paylaşıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ege ve Akdeniz bölgesinde sıcaklıkların düşmesinin yanısıra şiddetli yağmurların beklendiğini, yağmur yağışlarının sağanak olarak sürebileceği uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilişim