Trabzon’un fethinin 556. Yılını kutladığımız şu günlerde İstanbul Yenikapı’da bu yıl çok daha geniş kapsamlı kutlandı. Etkinlikte Kültür, Sanat, Müzik, Spor ve Yöreden bir çok şey yer aldı. 4 gün boyunca horona ve kemençe’ye doyan Trabzonlular Otçu göçü canlandırmasının yanı sıra İmera Grubu, Apolas Lermi, Hilmi Yerekaban, Seyfettin Çakıral, Sevim Akın, Uğur Albayrak, Hilmi Kara, Dinçer, Yeşim Civelek, Hayri Yaşar Karagülle, Filiz Yıldırım, Furkan&İlyas Derya, Abdurrahman Yazıcı, Ekin Uzunlar, Bilal Hancı gibi bir çok sanatçı ilede bir araya geldi.

Ayrıca bu sene Trabzon’un Fethinin anlatımlarıda Trabzon’un değerleri olan Mustafa Durmuş, İbrahim H. Gündoğdu, Mustafa Yazıcı, Haşim Albayrak tarafından gelen misafirleri memnun etti.

Bu sene Trabzonspor Tarihide unutulmadı yine Trabzonspor’un önemli isimlerinden Serdar Bali, Olcay Çakır, Aksal Yavuz veErdal Hoş Trabzonspor efsanesini hafızalara tazelediler. Etkinlikte neler yoktu ki 2010-2011 sezonu Şampiyonu Trabzonspor’un Çalınan Kupasının heykeli TDF Yönetimi tarafından yaptırılarak etkinlik alanında göz kamaştıran bir görüntüye sahne oldu.

Dedik ya bu sene Yenikapı’da Fırtına vardı Eeee O Fırtına İstanbul’a Gelirde Meclis orada olmaz mı İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun açılışını yaptığı etkinliğe, Akparti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İstanbul Akparti Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı ve bir çok belediye başkanınada ev sahipliği yaptı Yenikapı Trabzon Günleri

Basınında yoğun ilgi gösterdiği Trabzon’un Fethi Şöleni Show Tv, Atv, Kanal D, Star Tv, Haber Türk, Tgrt Haber,Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, Fox Tv,Sabah Gazetesi, Milliyet Gazetesi, Haber 7, Yeni Mesaj Gazetesi, Mynet Haber, Meltem Tv, Trt 1, Kanal 7, Mavi Karadeniz Tv, Tek Rumeli Tv, Çay Tv ve HaberTS gibi geniş kitleli televizyon ve gazetelerede haber oldu.

Şölen’de Trabzon lezzetleride unutulmadı Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından dört gün boyunca Karalahana Çorbası ve Mısır Ekmeği dağıtıldı, Maçka Belediyeside Hamsiköy sütlacı ikramında bulundu. Alanda Mısır Unu, Tereyağı, Trabzon Peyiniri ve bir çok ürününde satışı yapıldı.

Ben dört gün boyunca bu büyük etkinliği yakından takip edenlerden biri olarak bu kadar çok dolu dolu şöleni ayakta alkışlamaktan başka bir şey yapamam helhalde Trabzon Dernekleri Federasyonunu bu başarılı çalışmasıdan ötürü canı gönülden kutluyorum.

Bu arada unutmadan yazayım Trabzonspor’umuzun Galatasaray galibiyetide neşemize neşe kattı teşekkürler Rıza Çalımbay

Haber: Ömer KARAKAŞ

Editör: TE Bilişim