İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerekli görmesinden dolayı tekrar İzmir belediye başkan aday adayı olarak müracat ettiğini ve tüm aday adaylarına başarılar dilediğini açıkladı. Dün, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve henüz aday açıklanmamış olmasının İzmir'e zarar verdiğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''aday olmayı gerekli gördüm'' dedi. İzmir'de CHP'nin aday çıkarma sürecini hızlandırmasını ve kendisinin 1 dönem boyunca tekrar yetki verilirse yönetim koltuğunda oturabilecek olduğunu açıklayan Kocaoğlu, İzmir'de CHP'nin büyük farkla seçimi kazanacağını açıkladı.

Gerekli gördü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisinin 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve başka birisine koltuğu bırakmak istediğini, dün düşündükten sonra tekrar aday olmasının doğru karar olacağını açıklayan Kocaoğlu, 150 yıllık belediye tarihi boyunca kendisi kadar 15 sene boyunca belediye başkanı olmuş kimsenin olmadığını açıkladı.

Kocaoğlu, "10 yıl belediye başkanlığı yeterli dedim. 10 yıl sonunda yapmak istemedim. 'Başka bir arkadaşımız bayrağı alsın, belediye başkanlığı siyasi meslek değildir' dedim. Sonra şartlar başka türlü gelişti. Rakip güçlü geldi. Bizim kaçmamız olmadı. 2014'te Binali Yıldırım Bey'le mecburen yarıştık. Bu sefer dedim ki '15 yıl oldu, 150 yıllık belediye tarihinde 15 yıl belediye başkanlığı yapan başka başkan yok. Bu bize nasip oldu. Biz bırakalım bir başka arkadaşımız bu bayrağı alsın, ileriye götürsün' dedik. Ama gelişmeler, yaşadığım olaylar dün sabah tekrar aday adayı olma kararı vermeme neden oldu. Aday adayı olarak müracaat ettim. Bütün aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum." dedi.