Bu hafta yeni gelişmelerin değerlendirileceği ve yeni kararların alınacağı Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Pazar günü ve maske yasakları sona mı eriyor?

Türkiye, 1 Haziran'dan itibaren uygulanmaya başlanan kademeli normalleşme sürecinin ikinci aşamasının sonuna yaklaştı. Koronavirüs pandemisi ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren konularda önemli kararlar ise Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınıyor. Peki, bu hafta Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Hangi kararlar çıkabilir?

Aşılama sürecinin 30'lu yaşlara düşmesi ve hız kazanması, vaka sayılarının 5-6 bin bandında seyretmesi ile alınacak yeni kararlar merak edilmeye başlandı.

Pazar günü sokağa çıkma yasağı kaldırılabilir. Sokağa çıkma yasakları akşam saatlerinde süre olarak ileriye atılabilir ve maskeler kalkabilir...

2 haftada bir yapılan Kabine Toplantısı, bu hafta 21 Haziran Pazartesi günü yani yarın yapılacak.

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

Son kararda, hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saat 22.00'de başlıyor ve Pazar günleri yasak devam ediyordu. Artık Pazar günleri serbest olabilir. Hafta için 22.00'ye kadar dışarı çıkabiliyorduk, bunun da saat 23.00'e ertelenmesi söz konusu.

Artan aşılamayla birlikte açık alanlarda maske zorunluluğunun kaldırılması da gündemdeki yerini koruyor. Açık havada, fiziksel mesafeye uyulan ve yeterince havalandırılan hijyenik ortamlarda maskeleri çıkarabiliriz.

Kabine Toplantısı'ndaki diğer gündem maddesi ise turizmcilere KDV desteği olacak.

Editör: TE Bilişim