Koronavirüs salgını başladığı günden itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı yapılıyordu. Yeni kabine toplantısı hangi tarihte yapılacak? Gündemde neler olacak?

Kabine toplantısı genel manada 15 gün süreyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılmakta ve tüm bakanlar katılım göstermektedir. Kabine toplantısı sonrası halka önemli mesajlar verilmektedir. Hal böyle olunca da Türkiye’de yaşayan kişiler yapılacak açıklamaları dikkatle takip etmektedir. Peki, kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Kabine toplantısında hangi konu başlıkları ele alınacak.

Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Kabine toplantısı önümüzde 1 Mart 2021 Pazartesi günü yapılacaktır. Bu tarihte yapılmasının en önemli sebebi 1 Mart tarihinde bazı şehirlerde kısıtlamaların esnetilmesi düşünülürken aynı zamanda da 1 Mart tarihinde yüz yüze eğitim başlayacaktır. Bunların bilgisinin vatandaşa bildirilmesi bekleniyor. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kısıtlamalarla ilgili detayların açıklanması için Pazartesi günü yapılması beklenen kabine toplantısını işaret etti.

Atamalar Konuşulabilir!

Henüz konuyla alakalı bir açıklama gelmese de kabine toplantısında atamaların görüşülmesi bekleniyor. 2021 yılı içerisinde toplam kamuya alım yapmak istediği sayıları bakanlıklara belirtmektedir. Kadrosu belli olan bakanlıklar ilana çıktı. Geçen hafta Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığına alım yapılacak sayılar belli oldu. Adalet Bakanlığı tarafından 13 bin alım, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin kişi alınacak. Diğer bakanlıklar tarafından yapılacak alımların kabinede atama sayıları ve kadroları belli olmaya başladı.

Konuyla alakalı yeni gelişmeler olduğu takdirde haberts.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takipte kalarak en güncel atamalardan ve alınan kararlardan haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim