Soğuktan dışarı adım atılamayacak hava durumu nedeniyle birçok ilde serilen elbiselerin bile donduğu görüldü. Özellikle İç Anadolu ve Doğu kesimlerinde şiddetli soğuk, kar, yağmur ve ayaz beklendiği açıklandı. Sadece iç kesimlerde değil, ülkenin yaklaşık olarak kıyılar da dâhil her yerinde aynı hava koşullarının gözlenmesi bekleniyor. Kahramanmaraş’ta da kış kendini etkili bir şekilde göstermeye başladı. Kahramanmaraş’ta Okullar tatil olacak mı?

Maraş’ın İki İlçesinde Okulların Tatil Olduğu Açıklandı

Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Kahramanmaraş’ın iki ilçesinde okulların bir süre tatil olmasına karar verildi. Yolların buzdan ve sisten görünmemesi, çocukların okula giderken kazadan veya olası donma olaylarından korunması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tatil kararı açıklandı.  Özellikle Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde görülen yoğun kar nedeniyle, okulların bugün ( 6 Aralık Cuma Günü) tatil olacağı resmen açıklanıp herkese duyuruldu. Hava koşullarının kötüye gitmesiyle tatil süresinin de uzatılabileceği konuşuluyor.

Batı’da Da Yağmur ve Kar Etkisi!

Sadece iç ve doğu kesimde değil, Batıda da soğuk havalar ciddi bir şekilde etki göstermeye başladı. İç kıyı kesimleri de dâhil olmak üzere Türkiye’nin genelinde kar yağışlarının başladığı ve meteorolojiye göre bu durumun hafta boyunca süreceği belirtildi. Olası sel baskınları, kaza, fırtına, donma olaylarına karşı halka gerekli uyarılar yapıldı. Şimdilik batı kesimleri için okulların tatil olacağına dair bir resmi açıklama yapılmadı. Nitekim hava koşullarının bu şekilde olumsuz seyretmesi her an okulların kısa süreli tatil olmasına neden olabilir. Genel anlamda hava durumunun ise soğuk olmaya ve kar yağışlarının da devam edeceğine dair açıklama yapıldı.

Editör: TE Bilişim