Tarafımıza gelen son dakika haberine göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklama geldi. Çarşamba günü, gün içerisinde Balkanlar tarafından gelmekte olan soğuk hava dalgası ile beraberinde kar yağışı Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da Çarşamba günü başlayıp hafta sonuna kadar belirli aralıklarla etkili olacak. Kırklareli ve Edirne tarafında 25 ile 25 cm kar olacağını açıklayan Meteoroloji, yağışın bu akşam saatleri içerisinde 00.00 saatleri içerisinde başlayacağını duyurdu. İstanbul da ne zaman kar yağışı olacak merak konusu oldu ve yağışın olacağı saat belli oldu. AKOM veri grafiklerine göre yarın itibariyle öğlen saatlerinde Balkanlardan gelen yeni soğuk hava sonucunda Marmara Bölgesi’ne kar yağışı başlayacağı bekleniyor. Hızlı soğumakta olan hava sonucunda kentin geneli itibariyle karla karışık yağmur yağmaktadır. Şehir merkezi dışında kalan bir çok bölge (Beykoz, Sarıyer, Çatalca) gibi bölgelerde ise kar yağışlarının ufak ufak başlayacağı tahmin ediliyor.

Kar Yağışı Geliyor

Türkiye yeni haftaya yağışlı bir hava dalgası içerisinde girdi ve yurdun batı kesiminde sağanak yağışlar görmekteyiz. Bu akşam itibariyle soğuk hava Trakya tarafından gelecek. Bugün hava parçalı bulutlu fakat önümüzde ki günlerde soğuk hava dalgasının etkisiyle kar yağışları İstanbul da görüleceği beklenirken önümüzde ki birkaç gün içinde birkaç bölgesinde hafif kar yağışları olacağı beklenmektedir.

Bu gece saatlerimiz 00.00 gösterdiğinde kar yağışı başlayacağı tahmin edilirken 07.00 saatlerinde İstanbul’da da kar yağışları olacağı tahmin ediliyor. AKOM’dan vatandaş için uyarılar geldi. Kar yağışları kısa zaman içerisinde beklenmektedir. Bu doğrultuda vatandaşımızın en çok dikkat etmesi gereken kar lastiklerinin takılı olması. Hiçbir şekilde duran araçlarda dahi yaz lastiklerinin bulunmasının ne kadar riskli olduğunu belirtti. Kar yağışları neticesinde İstanbul’un engebeli olma durumundan kaynaklı araçların kayma ihtimallerinin çok yüksek olduğunu belirtti. Aynı zamanda seyir halinde her ne kadar kışlık lastiklerimiz takılı dahi olsa 65 ile 90 km hız aralığında seyir edilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Kar yağışları sırasında hava sıcaklığı yükselmesi beklenirken yağış durduktan sonra ise bir hayli soğuk havanın etkisi altında kalacağı belirtildi. Üç günlük şiddetli yağışın olacağı beklenirken bu süre içerisinde çok dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu.