Geçtiğimiz günlerde Amerika tarafından yapılan hava saldırısıyla öldürülen İranlı general Kasım Süleymani’nin cenazesi şehir şehir dolaşmaya devam ediyor.

Son olarak İran’ın Kirman şehrine giden cenaze töreninde büyük bir kalabalık toplandı. İzdihamın yaşandığı cenaze töreninde şimdiye kadar 35 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bunun yanında 48 kişinin de cenaze töreni esnasında fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındıkları açıklandı.

Meydanlar Hınca Hıç Doldu

Kirman şehrinde devam eden cenaze töreninde meydanların ağzına kadar dolduğu ve insanların güçlükle yürüyebildiği görüldü. Şehrin araç park yerlerinde de boş yerin kalmadığı açıklanırken Kasım Süleymani’nin pankartları şehrin dört bir yanını kapladı.

Şehrin havadan çekilen görüntülerine de medyada yer verildi. Kentin en işlek meydanındaki yoğunluk herkesi şaşkına çevirdi. Cenazenin bulunduğu aracın adeta ilerleyemediği kalabalıkta fenalaşarak tedaviye ihtiyaç duyan insanların da çok zor durumda kaldığı görüldü. Cenaze töreni esnasında İranlı vatandaşlar Amerika’dan intikam alınması için slogan attı ve bu duygu bazı pankartlara da yansıdı.

Editör: TE Bilişim