Katarakt Tedavisi

Garantili bir şekilde katarakt ameliyatı olmak için profesyonel göz doktoru klinik merkezi tercih edilmelidir. Çünkü katarakt ameliyatları yüksek deneyim gerektirir. Bu ameliyatı yapan hekiminizin ve klinik merkezinin tam donanımlı olması önemlidir. Katarakt ameliyatlarında yapılan basit hatalar dahi yeniden cerrahi müdahale gerektirebilir.

Katarakt Tedavisi Nedir?

Merak edilen katarakt ameliyatı sadece gözdeki katarakt hastalığının giderilmesinde uygulanır. Bu tedavi seçeneği doğrudan hijyenik ortamda yapılır. Böylece hastalar yüksek kalite standartları üzerinden ameliyat olabilir. Katarakt tedavisi bugün ayrıca daha kolay bir şekilde yapılır.

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır?

Katarakt ameliyatları katarakt belirtileri görüldüğünde yapılır. Bu ameliyatı sadece katarakt teşhisi konulan hastalar olabilir. Bu bakımdan katarakt ameliyatı ülkemizde de yoğun uygulanır.

Katarakt Nasıl Oluşur? Belirtileri Nelerdir?

Katarakt oluşum süreci hastalar arasında farklılık gösterir. Bu nedenle katarakt ameliyatlar bazen erken zamanda uygulanabilir. Katarakt belirtileri arasında gözlerin bulanık görmesi, uzak ve yakın mesafenin görülmesinde zorluk çekilmesi olarak vurgulanabilir.

Katarakt Türleri Nelerdir?

Lens merkezini etkileyen katarakt, lensin kenarlarını etkileyen katarakt, lensin arkasını etkileyen katarakt ve doğumsal katarakt olarak vurgulanabilir.

Akıllı Lens Nedir?

Kadın ve erkeklere hitap eden akıllı lens ise göz hastalıkları tedavisinde ve sonrasında uygulanan kaliteli ürünlerdir. Bu ürünler doğrudan tedavileri destekler. Böylece ameliyat sonrasında da katarakt riskinin azalmasını sağlar.

Akıllı Lenslere Neden İhtiyaç Duyulur?

Akıllı lenslere birçok nedenden dolayı gerek duyulur. Bu ürünler göz sağlığının korunmasında etkilidir. Böylece akıllı lens göz doktoru tarafından da tavsiye edilir.

Çok Odaklı Göz İçi Lens Çeşitleri Nelerdir?

Çok odaklı göz içi lens türleri ise; mercek lens, üç ve iki odaklı lens olmak üzere toplamda 3 farklı türleri mevcuttur.

Akıllı Lens Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Akıllı lensler daha çok cerrahi müdahale üzerinden göz içerisine uygulanır. Bu işlem birkaç dakika içerisinde başarılı bir şekilde tamamlanır.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

2022 yılında retina dekolmanı ameliyatı sonrasında hastanın retina dekolmanına neden olabilecek tüm faktörlerden uzak durması önemlidir. Verilen ilaçların düzenli kullanılması ve göz içi ile temas edilmesinden kaçınılmalıdır.

Akıllı Lenslerin Avantajları Nelerdir?

Akıllı lensler gözlerinizi dinlenmesini sağlar, daha berrak bir görüşe sahip olmanıza destek olur. Bu ürünler ayrıca daha çekici gözler elde etmenize destek olur.

Akıllı Lens Fiyatları

Akıllı lenslerin fiyatları düşüktür. Bu nedenle bu ürünler Türkiye çapında satın alınır. Dikkat etmeniz gereken en kaliteli satış merkezinden akıllı lens temin etmektir.

Retina Dekolmanının Nedenleri Nelerdir?

Retina dekolmanı’nın ana nedenleri; maruz kalınan şiddetli darbeler, geçirilen trafik kazaları, yüksekten zemine düşme, önceki dönemlerde geçirilen çeşitli göz ameliyatlarıdır.

Retina Yırtığı Ve Dekolmanı Nasıl Teşhis Edilir?

Retina dekolmanı ve yırtığı ilk olarak göz içi muayenesinden sonrasında retina dekolmanı tanısı konur. Bu işlemde en kaliteli mikroskop cihazı tercih edilir.

Retina Dekolmanı İçin Risk Faktörleri Nelerdir?

Retina dekolmanı için risk etkenleri arasında yüksek miyopi hastalığı ilk sırada yer alır. Bu göz hastalığı beraberinde retina dekolmanı sarsılmasına zemin hazırlar.

Retina Yırtığı ve Dekolmanı Nasıl Tedavi Edilir?

Retina yırtığı ve dekolmanı doğrudan ameliyat edilebilir. Bu kapsamda göz doktorunuz tarafından retina yırtığı ve dekolmanı belirtilen randevu gününde cerrahi müdahale üzerinden tedavi edilir. Retina yırtığı ve dekolmanı tedavisinde bugün daha yüksek teknolojili cihazlar tercih edilir. Böylece en zorlu vakalarda dahi yüksek başarılar elde edilir.

Göz ameliyatları daha hassas olduğundan ameliyatın uygulandığı ortamın da hijyenik kalması önemlidir. Retina yırtığı ve dekolmanı tedavi edilmediğinde hastalarda ciddi anlamda görme kaybına neden olur. Retina yırtığı ve retina dekolmanı tedavisinde dikkat edilmesi gereken nokta, ameliyathane ortamının hijyenik olmasıdır.

Editör: TE Bilişim