Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre  konutunu ve arsasını kentsel dönüşüm projesine vermek isteyenler için kredi desteği, uygun faizlerle kolayca başvurabileceğiniz kredi imkanları kredi...

Miktarı 125.000 Türk lirası ile 200.000 Türk lirası arasında değişmektedir. Eğer bir konutta ya da binada birden çok kişi ikametgah ediyorsa bu kredi imkanından faydalanabilmeleri mümkündür. Kentsel  dönüşüm çalışmaları ülke genelinde hala devam etmektedir.

Ülkemizin  fay hatları üzerinde oluşu sık sık depremlerin yaşanması sebebiyle yıkım ve hasar alma riski çok fazla. Bu riskleri en aza indirip tedbir almak amacıyla devlet uygun faizler ile kredi desteği sunmaktadır. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan ve açıklamasını yaptığı kanun ile mülk sahipleri bankalardan uygun faizlerle kredi alacaktır.

Faizler devlet destekli olacaktır. 50.000 Türk lirası şeklinde verilen bu desteğin 80 bin Türk lirasına artırıldığı açıklandı. Ayrıca bu desteklerde birden fazla evi olan vatandaş için 625 bin Türk lirasına kadar destek verilirken bu desteğin de limit artırılarak 1 milyon Türk lirasına yükseltildi. Yapılan artışlar ile birlikte yüzde altmış oranında artış sağlanmış oldu. Sunulan  kredi destekleri için 120 ay vade imkanı da sağlanmaktadır ve günümüzde bir apartmanın dairesinin, konutun kişiler üzerindeki maliyeti yaklaşık olarak 200000 Türk lirası tutmaktadır. Kentsel dönüşüm konut kredileri için yüzde 3 ya da 4 oranında daha az faiz uygulanacaktır.

Bu krediler için ne zaman başvuru yapılabilir?

Konuştunuz  için tahliye kararı alındıktan sonra bir yıl içerisinde talep ettiğiniz bankaya kredi başvurusunda bulunabilirsiniz ve bu başvurunuzu bakanlık kararı ile bakanlık kredi kullanımı süresi için tanımış olduğu zamanda başvurunuzu gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca  kentsel dönüşüm sürecinde devletten kira parası yardımı alan bireyler bu süreçten yararlanamamaktadır. Ortak konut kullanıyor iseniz anlaşmalı bankaya aynı anda başvuru yapmanız gerekmektedir.

Kimlere Verilecek

Ülkemizin  fay hatları üzerinde oluşu sık sık depremlerin yaşanması sebebiyle yıkım ve hasar alma riski çok fazla. Bu riskleri en aza indirip tedbir almak amacıyla devlet uygun faizler ile kredi desteği sunmaktadır. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan ve açıklamasını yaptığı kanun ile mülk sahipleri bankalardan uygun faizlerle kredi alacaktır. Miktarı 125.000 Türk lirası ile 200.000 Türk lirası arasında değişmektedir. Eğer bir konutta ya da binada birden çok kişi ikametgah ediyorsa bu kredi imkanından faydalanabilmeleri mümkündür. Kentsel  dönüşüm çalışmaları ülke genelinde hala devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim