Asker olmak için büyük çaba sarf eden Cihat Özmen, Elazığ Maden İlçesi Halkalı Jandarma Karakol Komutanlığı Lamasirin Üs Bölgesinde el bombası ile öldü. Ailesi ise Özmen’in ölümünü şüpheli bularak dava açtı.

Hakkari’nin Derecik İlçesi’nde 2000 yılında dünyaya gelen Cihat Özmen’in tek hayali, tıpkı babası gibi bir köy korucusu olmaktı. Bunun için de yaşını büyüterek bir an önce askere gitmeyi planladı. Üç yıl önce ailesinin de verdiği destek ile, henüz 17 yaşında iken “yaş tahsis davası1 açtı. Mahkeme sayesinde yaşını 3 yaş daha büyük göstererek yaşını 20’ye çıkarttı.

Emekli korucu babanın oğlu Cihat Özmen için koruculuk hayalinin önünde yalnızca tek bir engel kalmıştı. Vatani görevini başarı ile yerine getirdikten sonra; koruculuk görevini üstlenecekti. Bunun için hemen askerlik şubesine giderek başvurdu ve askere alındı.

2018 yılının Mayıs ayında Bilecik Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda acemi birliğinde vatani görevini yapmaya başladı.

Acemilikten hiç izin kullanmadan direkt usta birliğine geçti

2017 yılının Temmuz ayında önce Elazığ merkeze, akabinde ise Cihat Özmen Maden İlçesi Halkalı Jandarma Karakol Komutanlığı’na görev için gönderildi. Birgün bile izin kullanmadan görevini başarıyla tamamlayan Cihat Özmen, askerliği süresince oldukça başarılıydı.

Fakat ne olduysa 2018 yılının 9 Ağustos tarihinde oldu. Yapılan nöbet değişimin ardından yemek yiyen ve bir süre dinlenen Cihat Özmen, dışarıya çıktıktan bir süre sonra bir patlama sesi duyuldu.

Asker arkadaşları her ne kadar ilk etapta bir saldırı yapıldığını düşünerek silahlarını alarak mevzilere gitseler de, kısa süre sonra Jandarma Er Cihat Özmen’in öldüğü ortaya çıktı.

Yemekhaneden aldığı el bombasıyla öldü

Komutanlığın yaptığı açıklamalara göre, Cihat Özmen’in bir el bombası ile intihar ettiği belirtildi.

Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırlamış olduğu soruşma tutanağının içeriğinde, “Özmen'in olay günü 19.00'da, nöbet bitimine müteakiben istirahate ayrıldığı, üzerine zimmetli silah ve mühimmatı silahlığa bıraktığı, saat 19.03’te arkadaşı A.K.'ya, ait telefon ile bazı numaraları aradığı tespit edildi” bilgileri yer aldı.

Cihat Özmen’in el bombasının üzerine yatarak intihar ettiğine dair ifadeler yer alan Cumhuriyet Savcılığı belgesinde, “Elazığ Fırat Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı otopsi salonunda gerekli ölü muayene ve otopsi işlemi yapıldığı, müteveffanın ‘patlayıcı madde yaralanmasına bağlı iç organ yaralanmasına (her iki akciğer, kalp, karaciğer, her iki böbrek, dalak, mide ve bağırsaklar) büyük oranda yaralanması ve dış nedenlerle ölümü gerçekleşmiştir” denildi.

Savcılık: “Kovuşturmaya yer yok” dedi

Savcılık, olayın bir intihar olayı olduğunu belirterek; davanın kovuşturulmaya yer olmadığını vurguladı. Üzücü haberi alan ve olayın intihar olarak kapatılması istendiğini düşünen Özmen ailesi ise, harekete geçti.

Özmen ailesi, oğulları Cihat Özmen’in intihar edecek bir karaktere sahip olmadığını, asker olmayı çok istediğini hatta asker olmak için yaşını büyüttüğünü ve kışlada şüpheli bir biçimde öldürüldüğünü iddia ederek şikâyetçi oldu.

Özmen ailesi Maden Cumhuriyet Savcılığı’na iletmiş olduğu dilekçede, 'olayın kaza veya cinayet olma ihtimalinin hiç dikkate alınmasının soruşturmaya gölge düşürdüğü' ifadelerine yer verdi. 

Dava dilekçesinde ise “Maddi hukuk açısından bu durumun ortaya konması ceza soruşturmasının olmazsa olmazıdır” ifadelerine yer verildi.

Özmen Ailesi, oğullarının yaşamını yitirdiği olay konusunun intihar değil, şüpheli ölüm ya da ihmal ve cinayet yönünde ele alınmasını istedi.

Editör: TE Bilişim