5 Haziran 2018 tarihinde kızına çıplak fotoğrafları nedeniyle şantaj yapan kişiyi önce silahla yaralayıp ardından çekiçle öldüren baba hakkında mahkeme kararını verdi.

Savcı Tahliyesini İstedi

Kahramanmaraş’ta yaşanan olayda, kızının uygunsuz içerikli fotoğrafları nedeniyle şantaj edildiğini öğrenen baba 5 Haziran 2018’de bir lokantada kızını taciz eden Tamer Çetin adlı kişiyi, ruhsatlı tabancasıyla yaralamış ve ardından çekiçle vurarak ağır yaralamıştı.

Yaralanan şahıs için çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri tacizci olduğu iddia edilen şahsı hastaneye götürmüş, burada yapılan müdahalelere rağmen Tamer Çetin hayatını kaybetti. Baba gözaltına alındıktan sona çıkarıldığı mahkemece tutuklanan babanın karar davası, dün Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Karar duruşmasında mütalaa veren savcı, sanığın tehdit nedeniyle mağdura yönelik yaralama kastıyla hareket ettiğini ve ölen Tamer Çetin’in hastaneye gittiğinde bilincinin açık olduğu, hayati tehlikesinin de bulunmadığı gerekçesiyle sanığın tahliyesini istedi.

Savcı mütalaasında; “Tanıkların ifadeleri ve doktor beyanında, ölen kişinin hastanede bacağının kırık olarak yürümeye yeltendiği, sağ olup kan kaybından değil ameliyata hazırlık esnasında kalp ritmi bozukluğu sebebiyle kalbinin durarak öldüğünü, bu yüzden gerek tanıkların ifadeleri ve gerekse elde edilen delillerin suç vasfını değiştirdiğini” belirtti.

Savcı mütalaasının devamında; “Ölen kişinin şantaj yapmasının yanı sıra, İstanbul’dan Kahramanmaraş iline gelerek sanık ve ailesi için tehdit oluşturduğunu, sürekli aileyi tehdit ettiğini, ailede haklı endişelerle korku oluşmasına sebep olduğunu, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerinin de benzer bir süreç sonrasında işlendiğini ve bu nedenlerle sanığın haksız tahrik altında bu fiili işlediğinin olayla uygun olduğunu” değerlendirerek, kasten yaralama suçuyla cezalandırılması ve tahliye edilmesini istedi.

Ölen Tamer Çetin’in aile avukatı ise mütalaa sonrasında, sanık Kadir Işık’ın Tamer Çetin’i kasten öldürdüğünü iddia ederek, sanığın kasten ve planlayarak adam öldürme suçu kapsamında cezalandırılmasını istedi.

Önce Müebbet Sonrasında 12 Yıl 1 Ay Ceza Verildi

Sanık avukatı da suç vasfının değiştiğini belirtilerek, benzer davalarda Yargıtay kararlarını mahkemeye okumasının ardından, sanık Kadir Işık’ın tahliyesini talep etti.

Mahkeme Başkanı avukatlar dışında salondakileri dışarı çıkararak, avukatlara kararı açıkladı. Kadir Işık için önce müebbet veren mahkeme, ardından haksız tahrik indirimi ve sanığın mahkemedeki iyi hali nedeniyle indirim yaparak, sanığı 12 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık avukatı mahkeme çıkışında, kararın ağır olduğunu ve üst mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.