Yaşam alanlarımızı daha çok yaz aylarında soğutmak için kullanılsa da ısıtma sistemi içinde birçok alanda klima kullanılmaktadır. Klima seçimi yapılırken klimalar kullanılacak olan alanın metrekare hesabına göre seçilmelidir. Ne kadar alan soğutulacak veya ısıtılacak ise klima seçimi buna göre yapılması gerekir. Beyaz eşya firmaları tarafından sağlam ve kalite içerikli üretilen klimaların birçok marka ve ebatta üretilenleri bulunmaktadır. Klimalar her elektronik ve dijital cihaz gibi aralıklı sürelerde arızalanabilir. Klima bakımları her yıl düzenli olarak mutlaka yapılması gerekir. Düzenli olarak bakımı yapılan klimaların arızalanma olasılığı da düşmektedir. Arızalanan klimalar mutlaka klima servisi tarafından tamir edilmelidir. Aksi takdirde klimalarda oluşan arızalar klima arıza giderme hususunda uzmanlığı olmayan kişiler tarafından tamir edilmeye çalışıldığında daha çok büyük arızaların ortaya çıkmasına neden olabilir. Peki; klimalarda en çok hangi arızalar görülür?

Klima Arızaları

Her bir beyaz eşyanın kendi yapısına göre arızaları oluşabilir. Mesela bir çamaşır makinesi su damlatma arızası yaparken, bir kombi patlamalı yanma arızası yapabilir. Bu arızaların tam tespiti için mutlaka oluşan arızadan dolayı görülen sonuç iyi takip edilmelidir. Klima arızaları oluştuğunda mutlaka karabağlar klima servisi çağırmak gereklidir. Klima arızaları nelerdir?

Klima çalışıyor fakat ısıtmıyor arızası; bu arızanın oluşmasına neden bazı zamanlarda klimanın içinde oluşan parça arızalarıdır. Bazı zamanlarda ise klima çalışıyor fakat soğutmuyor - ısıtmıyor arızasını klima filtrelerinin aşırı derece kirlenmiş olması ortaya çıkartabilir. Öncelikli olarak klima filtresinin tozlanmış olup olmadığı gözden geçirilmeli daha sonra klima servisi çağırılmalıdır.

Klima yeterince soğutmuyor arızası; bazı klimaların güçleri güçlü yapıda olan klimalara göre daha az görev yapacak konumdadır. Sisteminde çok fazla soğutmama olan klimalar için yapılacak bir şey yoktur. Fakat bir klimanın soğutma – ısıtma sisteminin bir miktar veya çok yoğun bir şekilde düşmesi arıza nedeni iledir. Klimanın yeterince soğutmuyor arızası genellikle hava giriş ve çıkış alanlarının kapalı olmasından veya odada açık bir pencere olmasından dolayıdır. Bu arıza yapacak olan seçenekler gözden geçirilmeli arıza sonuçlandırılamıyor ise mutlaka servis çağırmak gerekir.

Editör: TE Bilişim