Dünyaca ünlü NBA yıldızı Kobe Bryant bindiği helikopterin düşmesi sebebiyle kızıyla birlikte hayatını kaybetti.

Basketbol dünyasının en ünlü isimlerinin başında gelen ve henüz 41 yaşında olan Kobe Bryant’ın bindiği helikopterin sis sebebiyle düştüğü açıklandı. İlk olarak helikopter kazasından sonra 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Daha sonradan ağır yaralı bazı yolcuların da kurtarılamaması sebebiyle bu sayının 9’a yükseldiği açıklandı.

Edinilen bilgilere göre helikopter Amerika’nın California eyaletinin Calabasas kentine çok yakın bir bölgede düştü. Sikorsky S-76 tipindeki uçakta Kobe Bryant’ın 13 yaşındaki kızının da bulunduğu belirtildi.

Ünlüler Yasta

Dünyayı yasa boğan bu haberden sonra çok sayıda ünlü ismin Kobe Bryant hakkında hüzün dolu paylaşımlar yaptığı görüldü. Türkiye’de de büyük hüzne sebep olan kazadan sonra Kobe Bryant’ı reklam yüzü olarak kullanan Türk Hava Yolları bir açıklama yaparak Bryant’ın kendilerine kattıklarını hiçbir zaman unutmayacakları ifade edildi. Ünlü NBA yıldızı ile ilgili bir önceki Amerika Başkanı Barack Obama ise twitter üzerinden yaptığı açıklamada Kobe Bryant’ın bir efsane olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim