Kolayevim; en uygun şartlarla ev, iş yeri ve arsa gibi gayrimenkulleri almanızı sağlamaktadır. Gelir grubu fark etmeksizin herkes Kolayevim ile ev alma fırsatını değerlendirebilmektedir. Ev almak isteyen kişiye göre ödeme planları belirlenmektedir. Bu sistem sayesinde, peşinatsız ev sahibi olmanız mümkün kılınmaktadır. Aylık ödemek istediğiniz taksit tutarları, sizin tarafınızdan belirlenmektedir.

Kolayevim aracılığıyla ev almak isteyenler için 2 seçenek sunulmaktadır. Bunlar; Sıra Tespitli Tasarruf Sistemi ve Konut Değer Endeksli Tasarruf Yönetimi’dir. En fazla 120 ay taksit seçeneği sunulmaktadır. Tasarruf grupları, 20 kişiden başlayıp 480 kişiye kadar çıkmaktadır.

Sıra Tespitli Tassaruf Sistemi İle Ev Alma

Bu sistemi Kolayevim sunmaktadır. Noter huzurunda, evi teslim alacağınız tarih belirlenmektedir. Bu sistemde, isteyen kişiler hiç peşinat ödemeden ev sahibi olabilmektedirler. Kolayevim ile ev alma sisteminde en çok tercih edilen yöntemdir. Bu sayede kısa süre içerisinde ev sahibi olabilirsiniz. İlk önce almak istediğiniz evin tutarını belirleyerek sisteme başlamaktasınız. Bu tutar size bırakılmaktadır. 100 bin veya 500 bin TL tutarında ev almak isteyebilirsiniz. Almak istediğiniz evin tutarı belirlendikten sonra peşinatlı veya peşinatsız şekilde bu sisteme dahil olabilirsiniz. Sonrasında, aylık ödeyebileceğiniz taksit tutarını belirlemek yine size bırakılmaktadır. Bu tutar, kaç kişilik tasarruf grubuna dahil olacağınızı belirleyecektir. Tüm bu işlemlerden sonra almak istediğiniz ev ile ilgili isteklerinizi yazıya dökerek, kolayevim ile bir sözleşme imzalarsınız. Sözleşmeden sonra evi teslim alacağınız tarih noter huzurunda belirlenir.

Konut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemi İle Ev Alma

Öncelikle almak istediğiniz evin tutarını belirlemeniz gerekmektedir. Bu sistemi tercih eden kişiler, peşinat ödemezler. Bu işlemlerden sonra aylık ödeyebileceğiniz taksit tutarını belirlemeniz gerekir. Taksit tutarı, kaç kişilik gruba dahil olacağınızı belirler. Tüm şartlar sağlandıktan sonra karşılıklı olarak sözleşme imzalanmaktadır. T.C. Merkez Bankası tarafından her ay belirlenen konut fiyat endeksine göre ödeyeceğiniz taksitler belirlenir. Bu sayede evi teslim alırken, artan değer üzerinden teslim alırsınız. Evinizi teslim alacağınız tarih, sıra tespiti ile noter huzurunda belirlenmektedir. Bu tarih ile evi hangi tarihte alacağınız kesinleşir ve o tarihte ev, Kolayevim tarafından size teslim edilir.

Editör: TE Bilişim