Konut sahibi olmak isteyenlerin başvurmadıkları yer kalmaz. Özellikle bankaların yüksek faizli konut seçenekleri yüzünden bu hayallerinden bile vazgeçenler olmuştur. Konut sahibi olmak sanıldığı kadar zor bir süreç değildir. Sadece beklemek ve sabretmek gerekir.

            Konut sahibi olmak isteyenler mutlaka dikkat etmesi gerekenler vardır. Zira son dönem de artan dolandırma olaylarına sizde katılabilirsiniz.

           

            Ev sahibi olmak isteyenler mutlaka firma ile ilgili bilgi toplaması büyük önem taşır. Konut projeleri genellikle insanları cazip gelen reklam yapılmaktadır. Konut projeleri içerisinden ev alırken mutlaka firmanın geçmişine, geçmişte yaptığı işlere, firma hakkında görüşlere, firmanın ekonomik durumuna bakmak önemlidir.

           

            Firmanın ekonomik durumu önem taşımaktadır. Zira sallantı durumunda olan bir firmadan ev almak büyük risk taşımaktadır. Bu firma projesini bitiremeyebilir ve sizde verdiğiniz paradan olabilirsiniz. Konut projeleri içerisine girdiğiniz de mutlaka inşaat firması ile sözleşme yapılmalı her iki tarafta kendi isteklerini anlaşarak yazmalı.

Faizsiz Ev Projeleri

            Ülkemiz de son dönemde oldukça moda olan ve sık sık reklamlara konu olan faizsiz ev projeleri vardır. Fakat son yıllar da oldukça kısıtlı seçenekler ile karşımıza çıkmaktadır. Faizsiz ev projeleri seçeneğini bankalar da artık bulmak neredeyse imkansız bir durum olmuştur. Bankalar genellikle 120 aya kadar faiz seçenekleri ile kredi imkanları sunmaktadır. Fakat kredi süresi uzadıkça ödeyeceğiniz miktarda artmaktadır.

            Kısıtlı imkanlar sayesinde bazı inşaat firmaları ve bir evim, fuzul ev gibi sistemleri sayesinde faizsiz ev projeleri içerisinde yer almanız mümkün olacaktır. Her ne kadar vatandaşlar için banka dışında ödeme seçeneklerin güvensiz olduğu düşünülse de özellikle fuzul ev ve bir evim gibi şirketler sayesinde uygun ödeme seçenekleri ve 0 faiz ile ev sahibi olmak mümkün olabilecektir.

            İnşaat firmaların bazıların da seçenekler mevcuttur. Genellikle bu firmalar öncelikle sizden peşinat alırlar. Bu peşinat firmadan firmaya farklılık göstermektedir. Bu peşinatlar %5 ile %10 arasında olabilmektedir. Ayrıca bu tür yerlerden kredi alırken mutlaka sözleşme yapılması büyük önem taşır.

Editör: TE Bilişim