Bitlis Ahlat-Tatvan-Adilcevaz'dan başlayıp Edirne, Mardin, Artvin ile süren yurt gezilerinin bugün Şırnak ile devam edeceğini hatırlatan Koray Aydın şöyle konuştu:

Bu seyahatlerimizin partimize çok önemli yönde katkısı oluyor. Çünkü halka dokunan, halkla iç içe olan kahvede yanına giden, derdini dinleyen, problemlerini soran ve o dertlerini toplumla paylaşan bir siyaset modelini icra ediyoruz. Ayrıca bizim ziyaretlerimizin ardından hükümet mensupları da peşimizden bizim gittiğimiz yerlere gidiyorlar böylece o yörenin problemlerinin çözülmesinde ciddi katkı sağlıyor. Yani İYİ Parti gittiği her yere iyi geliyor. Hükümeti İYİ Parti korkusu sarmış. Dolayısıyla biz Mardin'e gidersek bakıyoruz ertesi hafta oraya bir bakan gidiyor. Problemlerini çözmeye çalışıyorlar. O bakımdan gittiğimiz yerlere ciddi katkı sağlıyoruz. Bu seyahatlerimizi gezilerimizi artırarak devam edeceğiz." 

Teşkilatlanma çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladıklarını belirten Koray Aydın bu konuda da şunları söyledi:
Şu ana kadar başkanı atanan il sayısı 66. Bu hafta 3 tane daha atayacağız, 69 edecek. Geriye 12 il kalıyor. Bunların hepsi Doğu ve Güneydoğu'daki iller. Burayı biraz zamana yayarak belirleme kararı aldık. Kademe kademe, birer birer gideceğiz yani. Çünkü zaman uzadıkça talipli sayısı artıyor özellikle bu gezi ve seyahatlerimizden sonra bu gidilen yerlerde de partiye olan ilgi, alaka, görevlere talip olma konusunda ciddi bir artış oluyor. Onun için bu bölgede kimleri tercih edeceğimiz konusunda hata yapmamak için değerlendirmemiz biraz daha zaman alabiliyor.